Čarobno uređena Opatija je savršeno mjesto za vikend getaway ovog proljeća

Čarobno uređena Opatija je savršeno mjesto
za vikend getaway ovog proljeća

Uživanje u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima, druženje s voljenim osobama u šetnjama uz more ili u prirodi, opuštanje u vrhunskim spa & wellness centrima… Tek je to dio čarobnog odmora za Uskrs u Opatiji, koja će uskrsne blagdane dočekati u posebnoj atmosferi.

Uskrs u Opatiji je uvijek dobra ideja

Buđenje proljeća, koje donosi duge i tople dane, ali i tradicionalne poruke Uskrsa kao blagdana mira i blagosti, naglašeni su lijepim, prirodnim i originalnim dekoracijama postavljenima diljem Opatije u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija. Šetnje parkovima, ulicama i šetnicama grada postaju posebno iskustvo u društvu brojnih zečića, uskrsnih pisanica i maslinovih grančica.

Park sv. Jakova krase originalne uskrsne pisanice, kao i trg na Voloskom, a blagdanski ugođaj naglašavaju i uskrsne čestitke ispisane na više jezika i postavljene u parkovima i uz šetalište Lungomare. U Parku Angiolina opatijske dame dobile su novo ruho – haljine od maslinovih grančica.

Centralna atrakcija bit će dosad najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i prirodnih materijala, postavljena ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Djevojka s galebom dobila je novu ‘scenografiju’ pa će tako poznati simbol Opatije i motiv brojnih razglednica, uz kulisu ukrašenu maslinovim grančicama i cvijećem, ostati omiljeno mjesto za fotografiranje.

“Nakon uređenja Opatije u adventskom ruhu, a zatim i u ljubavnim notama, novi izazov za nas bio je ukrasiti grad za Uskrs. Željeli smo ponovno našim posjetiteljima i sugrađanima biti atraktivni, originalni, ovaj put i drugačiji. Odlučili smo se na prirodne materijale među kojima dominiraju grane maslina opatijskog zaleđa, a naše ideje na fenomenalan su način opatijske umjetnice i aranžerske sprovele u djelo uz pomoć djelatnica TZ grada Opatija i djelatnika Parkova Opatija”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Uživajte u šetnjama i prigodnoj hotelskoj ponudi

Tijekom uskrsnih blagdana u Opatiji će biti otvoreno 20 hotela, koji posluju u skladu s epidemiološkim mjerama i gotovo svi nose službenu oznaku Safe Stay in Croatia, koja potvrđuje da je Opatija sigurna destinacija u kojoj je zdravlje gostiju i djelatnika na prvom mjestu.

Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, prekrasno uređena Opatija i ovog će Uskrsa pružiti jedinstvene doživljaje svim posjetiteljima. Stoga je i to uređenje ujedno i poziv: provedite opuštene dane u prekrasnoj prirodi, šetnjama uz more ili uživajući u prigodnoj hotelskoj i vanpansionskoj ponudi opatijskih hotelijera i ugostitelja.

Svi posjetitelji moći će se uključiti i u aktivnu šetnju uz opatijsko obalno i šumsko šetalište, koja će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama održati u subotu, 3. travnja, u 10 sati. Ta je aktivnost dio programa Turističke zajednice grada Opatija “Opatija – oaza zdravlja i wellnessa”, u sklopu kojeg se aktivne šetnje održavaju svake subote do kraja svibnja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori