Budući da je Turska upravo ukinula vizu za Hrvate, ovo su mjesta koja vam predlažemo posjetiti

Turska je jedna od omiljenijih destinacija za putnike iz Hrvatske, a sada će biti još dostupnija. Naime, jučer je iz Ministarstva vanjskih poslova Turske stigla vijest da se viza za neke europske zemlje ukida, a među njima je i Hrvatska. Za turistička putovanja u Tursku na svakih 90 dana u roku od 180 dana tako više nećete trebati tražiti vizu.

Turska je ovakvu odluku donijela kako bi održala jedinstvo u viznom režimu prema članicama EU i šengenskog prostora, a osim građana Hrvatske, vizu više neće trebati ni građani Irske, Malte, Portugala i Norveške.

Što sve posjetiti u Turskoj?

Sada kada nam je ova euroazijska zemlja još dostupnija, postavlja se pitanje koje sve gradove i mjesta se isplati posjetiti. Prvi na listi definitivno je Istanbul. Spoj Zapada i Istoka, proturječan sam sebi, živ, bučan, šarolik, kaotičan, a opet nevjerojatno privlačan… Sve je to Istanbul, više svjetova u jednom i samo dva sata avionom udaljen od Zagreba. 17 razloga zašto ga naprosto morate posjetiti pročitajte ovdje.

Turska je prostrana i potpuno zapanjujuća zemlja, a jedno kad u nju zakoračite, ubrzo ćete shvatiti koliko je nevjerojatnih i famoznih mjesta koje je potrebno istražiti. Neki će poželjeti užurbanu energiju i gužvu, dok će drugi jedva čekati pitoresknu smirenost ušuškanih sela. Od Amasya do Kapadokije svatko će pronaći nešto za sebe.

Svim ljubiteljima wellnessa i beauty tretmana predlažemo posjeti Pamukkaleu. Nevjerojatan lanac bazena bogatih mineralima, obrubljen svijetlim bijelim kalcijem smješten je u dolini rijeke Menderes i potpuno će vas oduševiti.

Na jugu Turske, točno na putu između Bodruma i Antalye smjestilo se jedno mjesto iz mašte. Nacionalni park Saklıkent turisti iz cijelog svijeta posjećuju zbog fascinantnog kanjona, jednog od najdubljih na svijetu, u kojem ljeti imaju priliku isprobati razne vodene sportove kada je razina vode optimalne visine.

Foto: Unsplash

0