Tko ne bi uživao u čokoladnoj turi po Švicarskoj

Tamna, mliječna, s puno masnoće, malo masnoće, s dodatkom suhog voća, orašastih plodova, s voćnim punjenjem, preljevima, bijela pa čak i roza, tekuća, kremasta i još stotine varijacija na temu čokolade neodoljivi su slatki užitak broj jedan u svijetu. Teško da ćete pronaći osobu koja ne voli čokoladu. Kako je i ne bismo voljeli kad osim što je tako ukusna, popravlja raspoloženje u trenu i briše sve što je loše.

Da je riječ o hrani bogova, kada je čokolada u pitanju, to su znale i stare Maye kojima je kakaovac bio i sredstvo plaćanja. Jer što je zlato u usporedbi s čokoladom? Ipak je ona eliksir ljubavi, izaziva opuštanje, podiže raspoloženje i vraća energiju. Ona je idealan poklon (sebi ili drugima), zahvala, isprika, izraz ljubavi i prijateljstva.

Čokoladna tura Zürichom

Sve su to razlozi zašto su Švicarci toliko sretni i opušteni ljudi. A možete i vi slijediti njihov primjer i uživati u čokoladnoj pustolovini, ne samo tako što ušetate u supermarket i kupite svoju dozu slatkoće, već se uputite u Zürich i priuštite si čokoladnu turu. Ona se sastoji od šetnje malim uličicama u kojima su skrivene najpoznatije, chic trgovinice čokolade koje su ručno rađene. Tamo ćete uživati u mirisu kakaoa koji se širi romantičnim ulicama, osjetit ćete slatkoću na svim osjetilima i to je posebno lijep osjećaj. Bez problema ćete moći zamisliti kako se nalazite usred filma Čokolada i kreirate svoje kombinacije čokoladnih magija.

Max Chocolatier

Honold

Confiserie Teuscher

Confiserie Sprüngli

Tvornice čokolade

Ono što je posebno zanimljivo, moći ćete posjetiti i tvornice čokolade diljem Švicarske. Tu ćete vidjeti tekuću čokoladu koja u posebnim kalupima postaje neodoljiva pralina. Svi pravi zaljubljeni u čokoladu ovdje će uživati u mirisnim slapovima čokolade i svjedočiti kako nastaju čokoladne tortice, bomboni i ostale slastice od čokolade svih oblika i veličina. Ove tvornice su kao mirisni muzeji u kojima je svaki detalj radost. Radost viđenog, doživljenog, ali i degustiranog.

Posebno su zanimljive Frey Chocolate Factory u Buchsu, Maison Cailler Chocolate Factory u Brocu, The Camille Bloch Chocolate Factory u Courtelaryu, Choco Emotions u Neuchatelu, Maestrani’s Chocolarium u Flawilu, ChocoWelt by Aeschbach Chocolatier u Rootu…

Objavu dijeli Janine (@shai8499)

Objavu dijeli Hanna Elo (@hannaelo)

Objavu dijeli Johanna (@johannaehl)

Objavu dijeli nasomaybo (@onononononli)

0