Prizor koji nije za one slabog srca: Najduži stakleni vodeni ‘tobogan’ usred planine
Prizor koji nije za one slabog srca: Najduži stakleni vodeni ‘tobogan’ usred planine

Prizor koji nije za one slabog srca: Najduži stakleni vodeni ‘tobogan’ usred planine

Zahvaljujući svojoj veličini, Kina kao turistička destinacija nudi pregršt lokacija za istraživanje. Osim prirodnih znamenitosti, svakako je zanimljiva i zbog kulture i gastronomije.

Peking, Kina_pexels, zhangkaiyv

Kad ste u Kini…

Kineski zid definitivno je jedna od najpoznatijih znamenitosti u okolici Pekinga, ali i u cijeloj Kini te također, jedna od svjetski poznatih destinacija za koju rijetko tko nije čuo. Ako se nađete u ovoj zemlji, svakako posjetite i najveću i najvažniju zgradu u Kini, Zabranjeni grad. Poznat još i kao Carska palača, nalazi se u samom srcu Pekinga. Dok se 15 kilometara od Pekinga smjestila raskošna Carska ljetna palača. Smještena usred više od 700 hektara prekrasnog parka jedna je od najposjećenijih kineskih atrakcija.

To su samo neke od znamenitosti koje vrijedi posjetiti, no svakako jedna od asocijacija na Kinu su i velike, debeljuškaste pomalo nespretne životinje. Naravno, riječ je o pandama.

Kineski zid_pexels, stijn dijkstra

Isprobajte najveći stakleni vodeni ‘tobogan’

Danas ih možemo vidjeti samo u zoološkim vrtovima. No Kina odnos s ovim životinjama posebno njeguje. Ako pak tijekom odmora u Kini, osim razgledavanja poželite uživati u adrenalinskim aktivnostima – imamo prijedlog. Poznati po svojim tehnološkim inovacijama, Kinezi su ujedno poznati i po kreativnosti. Tako ovdje možete pronaći i brojne zabavne parkove koji će vas ostaviti bez daha. Jedan takav pronašli smo u slikovitom području u Hangzhou i to usred planine.

Usred planine

Stakleni vodeni tobogan, smješten u Tianzidi Scenic Area, dugačak je 2.266,515 m i samim time nosi titulu najdužeg staklenog vodenog ‘tobogana’. Glavna struktura tobogana sastoji se od stakla, zbog čega je ova aktivnost u isto vrijeme uzbudljiva i posebna. Kako izgleda vožnja, pogledajte u nastavku.

Foto: Instagram (@unique_travel_explore), Pexels

Učitati još
Zatvori