Spektakularna priroda havajskog otoka Maui
Spektakularna priroda havajskog otoka Maui

Spektakularna priroda havajskog otoka Maui

Maui je vulkanski otok u Havajskom otočju, smješten u Tihom oceanu. Bijeli pijesak, crvene i crne stijene, egzotične biljke i smaragdna boja oceana čine ovaj otok jednim od najljepših na svijetu. Maui je poznat po predivnim plažama, vulkanskim kraterima, vodopadima i bogatoj flori i fauni. Turisti ovaj otok posebno pamte po čuvenoj cesti Hana i surfing destinacijama kao što je Ho’okipa Beach Park.

Nezaboravna vožnja cestom Hana

Svjetski poznata po svojim prirodnim ljepotama i pejzažima, cesta Hana je ruta duga 52 kilometara koja vodi sve do grada Hana u istočnom Mauiju. S obzirom na tropsku šumu i vegetaciju, slikovit pogled na ocean i pejzažima poput nezaboravnih vodopada koji će vas ostaviti bez daha, ovu vožnju ne smijete propustiti. Upravo je zbog toga cesta Hana poznata kao jedna od najljepših na svijetu.

Bazen sedam slapova

Samo 15 minuta južno od Hane, na obroncima Haleakala nalaze se poznati prirodni bazeni ‘Ohe’o u Ohe’o Gulchu (poznati još kao Seven Sacred Pools/Sedam svetih bazena). Ovdje ćete imati vidjeti čarobne slapove okružene predivnom prirodom.

Spektakularne plaže

Kad je riječ o plažama, Maui će svakog zadovoljiti. Ho’okipa Beach Park, na sjevernoj obali, je popularna surfing destinacija, ali i idealna destinacija  za ostale vodene sportove, romantične šetnje u suton i uživanje u ljepoti prirode. Poznata po divnoj nijansi plave, ova plaža ostat će vam u sjećanju.

Vulkani

Budući da je Maui vulkanski otok, valja spomenuti da se sastoji od 2 vulkana – West Maui ili Kahalawai u zapadnom dijelu otoka i Haleakal u istočnom. Vulkani su spojeni prevlakom, a stvorili su neke od najljepših pejzaža na svijetu. Stoga ne čudi da je Haleakal jedna od najčešćih atrakcija turista diljem svijeta.

Maui je destinacija koja će vas oduševiti bilo da ste turista koji traži avanturu ili želite odmoriti i uživati u predivnom pogledu i tropskoj atmosferi. Nudi pregršt atrakcija, od vulkanskih kratera do bujnih šuma, preko plaža do slapova. Isto tako, raznolikost kulture i tradicije čini ovo mjesto zbilja jednim pravim blagom. Maui je idealan za stvaranje nezaboravnih uspomena, otkrivanje čari otoka i doživljaj iskustava koja su jedinstvena.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori