Čim zatopli idemo na Biokovo i njegovu spektakularnu Nebesku šetnicu

Čim zatopli idemo na Biokovo i njegovu
spektakularnu Nebesku šetnicu

Autor fotografije: Matko Begović

Park prirode Biokovo je u ljeto prošle godine dobio jedinstvenu atrakciju – vidikovac nazvan “Nebeska šetnica – Skywalk”. Napravljen u obliku potkove, Skywalk se nalazi na rubu litice, iznad ponora, a pruža nevjerojatan pogled na Makarsku rivijeru i otoke koji će svakog posjetitelja ostaviti bez daha.

PP Biokovo i vidikovac Skywalk su ponovno otvoreni

Vidikovac se nalazi na 1228 metara nadmorske visine, a zahvaljujući staklenoj podlozi imat ćete osjećaj kao da hodate među oblacima. Lanjsko otvaranje Nebeske šetnice višestruko je povećalo broj posjetitelja na Biokovu, a nakon što je cijelu zimu bila zatvorena, ovih je dana ponovno otvorena za posjetitelje.

Naime, 1. travnja PP Biokovo i Nebeska šetnica ponovno su otvorili svoja vrata, čime je službeno počela nova posjetiteljska sezona. Blagdanski vikend tako su mnogi iskoristili kako bi prvi u ovoj godini prošetali tom spektakularnom atrakcijom.

Što sve trebate znati kada dolazite u PP Biokovo?

Ukoliko planirate posjetiti PP Biokovo, ovo su najvažnije informacije. Ulaz u Park naplaćuje se 60 kn po osobi, a ulaznice se kupuju na ulaznoj recepciji. Do Nebeske šetnice se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, što je čini najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj. Od recepcije do vidikovca ukupno ima 13 km i potrebno je oko pola sata vožnje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatia Vacations® ?? (@croatia_vacations)

Radno vrijeme Parka je od 6:00 do 19:00 sati, dok je vidikovac Skywalk otvoren od 7:00 do 19:00 sati. Posljednji ulaz u Park prirode Biokovo biokovskom cestom moguć je u 18:00 sati.

S obzirom na novi snijeg koji je jučer padao, Park je danas zbog zaleđene ceste privremeno zatvoren. Čekamo toplije dane, a onda pravac na izlet! Sve aktualne informacije možete pratiti na Facebooku ili službenoj web stranici.

U nastavku vam donosimo još nekoliko fotografija Biokovo Skywalka koje potpisuje fotograf Matko Begović, koji nam ih je ustupio prošle godine, kako bismo ih mogli podijeliti s čitateljima. Rad fotografa možete nastaviti pratiti na njegovoj Facebook i Instagram stranici.

Autor fotografije: Matko Begović
Autor fotografije: Matko Begović
Autor fotografije: Matko Begović
Autor fotografije: Matko Begović
Autor fotografije: Matko Begović

Foto: Matko Begović, Instagram

Učitati još
Zatvori