Vrijeme je za adventska putovanja: Odlične savjete otkriva nam omiljena travel influencerica
Vrijeme je za adventska putovanja: Odlične savjete otkriva nam omiljena travel influencerica

Vrijeme je za adventska putovanja: Odlične savjete otkriva nam omiljena travel influencerica

Travel influenceri izvrsna su online destinacija kada planirate putovanje, zar ne? Najčešće u kratkom videu nude inspiraciju, detaljne opise destinacija, preporuke za smještaj, restorane i aktivnosti. Praćenjem možete dobiti inside informacije te bolje razumjeti atmosferu i specifičnosti određenih lokacija. Strastvena putnica koja svoja iskustva na takav način dijeli s pratiteljima na društvenim mrežama je Sandra Petrač, a zbog posvećenosti detaljima, njeni Take You To profili na društvenim mrežama, omiljeni su mnogim putoholičarima.

Sandra se za svaku objavu pokuša staviti u cipele osobe koja prati profil, kao da ne zna baš ništa o destinaciji, hotelu ili restoranu, i pokušava odgovoriti na sva pitanja koja bi mogli imati. Mnogima je velika pomoć pri organizaciji nezaboravnih iskustava, posebno u Europi, zato smo je odlučili priupitati kako ona planira adventska putovanja. Otkrila nam je i kako napraviti dobar plan prije dolaska na samu destinaciju kako bi božićna čarolija potrajala, a stres nestao.

Najdraže adventske lokacije

  • Možeš li izdvojiti favorita kad je riječ o adventskom putovanju i zašto?

Posljednje tri godine posjetili smo većinu Advenata/božićnih sajmova u Hrvatskoj i okolici te bez sumnje mogu reći kako prvo mjesto kod mene još uvijek drže francuske božićne prijestolnice – Colmar i Strasbourg. Jednostavno, već kod prvih par koraka imate osjećaj kao da ste ušli u božićnu bajku ili slikovnicu. Božićni ukrasi, lampice, pjesme, šarene kućice, miris kolačića u zraku dok oko mene lepršaju snježne pahulje… To su samo neki od razloga zašto bih se vratila!

  • Kamo ideš ove godine uoči prosinca?

Ako sve bude po planu, do kraja godine trebala bih imati osam letova i držim se neke svoje mantre – Ne objavljuj dok ne sletiš. Za početak, krećemo s Adventom u dvije europske destinacije i kao uvijek, sve ću detaljno popratiti na profilu – od datuma, cijena, što fino pojesti, gdje se smjestiti, kako doći do određene lokacije. Zasigurno ću i nekoliko vikenda posvetiti Adventu u hrvatskim gradovima – kao i uvijek Zagrebu, a želja mi je vratiti se Opatiji jer doista imaju najljepši, kako ga nazivaju Advent uz more.

Proces planiranja

  • Kako planiraš svoja adventska putovanja? 

Prije dvije godine vrlo dobro sam naučila kako je najbitnije krenuti što ranije s planiranjem, već u rujnu. Da, zvuči vrlo rano, ali kad kasnije vidite cijene smještaja, bit će vam drago što ste krenuli na vrijeme. Srećom, zadnjih godina imamo dostupne low cost avioprijevoznike koji nas do nekih od najljepših gradova mogu dovesti po povoljnim cijenama. Za početak, provjerim određene lokacije na društvenim mrežama, pročitam blogove, putopise, šećem kroz Google street view, pročitam recenzije restorana… Izgleda kao dulji proces, ali mene veseli! Pokušam uvijek spojiti više lokacija i uvijek odgovoriti na tri glavna putnička pitanja – Kamo otići? Gdje odsjesti? Što probati od lokalne hrane?

  • Jesi li jako precizna u planiranju aktivnosti jednom kad stigneš na destinaciju?

Kada smo prije nekoliko godina krenuli putovati puno aktivnije, imala sam plan putovanja u sat i sada mi to zvuči toliko smiješno. Danas smo puno opušteniji, znam što obvezno želim posjetiti, a dalje idemo kako nas noge cjelokupna vibra mjesta i glad nose. To nas je u konačnici dovelo do nekih skrivenih dragulja i omiljenih anegdota s putovanja.

Hidden gems

  • S obzirom na prirodu onoga čime se baviš (travel influencer), jesi li na putovanju više go with the flow tip ili zbog sadržaja moraš točno znati na kojim točkama se želiš pojaviti?
Želim misliti kako uspješno kombiniram oboje. Točnije, moj suprug Mario, najčešći vjerni suputnik na putovanjima, ima znatni utjecaj na to – dok ja trčim po must see lokacijama, on je više go with the flow tako da imamo dogovor na putovanjima. Jedno jutro se ustanemo u zoru, poslikamo najvažnija mjesta u gradu gdje su inače velike gužve, a ostatak putovanja je više laganini – uživanje u hrani, piću i promatranju lokalaca.
  • Posjećuješ li najrazvikanije lokacije ili uvijek pokušavaš pronaći neki “skriveni dragulj”?
Moram priznati kako su mi  draži skriveni dragulji i uvijek sam u nedoumici objaviti ih ili ne na društvenim mrežama, pogotovo kada me pozitivno iznenade! Naime, dok dio bude oduševljen i sprema ih na listu želja putovanja, drugi dio smatra kako skriveni dragulji trebaju ostati – skriveni.

Ljubav na prvi spust

  • Što nakon prosinca, imaš li planove za siječanj? Voliš li više zimske avanture ili bježiš u toplije krajeve?
Doma i u društvu sam bila poznata kao najveći protivnik zime i zimskih radosti, jednostavno mi nije bilo jasno zašto bi netko dobrovoljno išao na snijeg i to još platio?! Igrom slučaja, prije dvije godine sam se našla na skijama i sram me priznati, dogodila se ljubav na prvi spust. S obzirom na posao koji će nas odvesti tisuće kilometara daleko od doma, ovaj siječanj trebali bismo provesti pod palmama i pijeskom pod nogama. Ipak, nadam se kako ćemo  uspjeti uloviti koju snježnu pahulju nakon povratka!

Foto: Instagram (@take.you.to)

Učitati još
Zatvori