Znamo savršeno mjesto za ljetni ručak – pod slapom
Znamo savršeno mjesto za ljetni ručak – pod slapom

Znamo savršeno mjesto za ljetni
ručak – pod slapom

Uživanje u lokalnim namirnicama i tradicionalnim jelima dok vas smiruje žubor slapa, a vodena maglica osvježava tijelo… Zvuči li vam kao ispunjenje sna tijekom ljetnih vrućina i sparina? Zapravo je vrlo realno i brojni posjetitelji NP Krka već su imali priliku doživjeti ovo iskustvo u jednom od najneobičnijih restorana u Hrvatskoj.

Smjestio se pored Roškog slapa na rijeci Krki, punoj sličnih skrivenih blaga. Riječ je o Seoskom domaćinstvu Kristijan  koje je prava oda jednostavnosti života. U maloj obiteljskoj gostionici, u mlinici staroj preko 650 godina, svi su proizvodi lokalni i možete uživati u ukusnim, domaćim zalogajima sira, kobasica, pršuta, pancete, rajčica, maslina i kruha. Do njega će vam trebati svega 35 minuta vožnje od Šibenika.

 

 

Uronite u prirodu, doslovno

Dah oduzima savršenom ruralnom atmosferom i jedinstvenim brzacima koji teku oko restorana i u kojima se možete osvježiti i jesti gotovo ispod vodopada. Savršeno za ljetni ručak s prijateljima ili članovima obitelji! Restoran ima i mali bazen napravljen od prirodnog kamena do kojeg se dolazi kamenim stepenicama. Posjetitelji mogu sjediti u vodi ili ispod stepenica gdje se mali vodopad slijeva.

Imajte na umu da ako želite nešto prizalogajiti na ovom mjestu, morate imati kartu za Nacionalni park Krka. Također, ako želite sjediti baš za jednim od tri stola u vodi, napravite prethodnu rezervaciju.

Seosko domaćinstvo Kristijan
Seosko domaćinstvo Kristijan

Nakon jela bit ćete i više nego spremni za nove avanture Nacionalnim parkom, istražite ga i uživajte u zelenoj oazi dalmatinskog krša. Osim navedenog Roškog slapa, još ih je šest sedrenih (Bilušića buk, Brljan, Manojlovački slap, Rošnjak, Miljacka i Skradinski buk). Očekuje vas raznolik biljni i životinjski svijet, špilje, jame… Ako vas zanimaju duhovna središta, ovdje se nalazi i franjevački samostan s crkvom Gospe od Milosti na otočiću Visovcu i manastir sv. Arhanđela u Carigradskoj dragi. Što sve možete posjetiti na Krki možete pogledati i OVDJE.

U okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine stvorena je i biciklistička ruta duga 388 kilometara, a odlučite li se baš na biciklističku turu, u sklopu karte dobit ćete i ‘stol u vodi’ u Seoskom domaćinstvu Kristijan.

 

 

Dodatne informacije

Lokacija:  Šetnica Roški Slap – Visovac, NP Krka

Telefon: +385 91 5146 591

E-mail: [email protected]

Foto: Facebook i Instagram (@dalmatinka_m, @take.you.to)

Učitati još
Zatvori