Romantična putovanja u dvoje kao iz bajke

Odmor s voljenom osobom jedno od najljepših iskustava koje si zaljubljeni par može priuštiti. Međusobna povezanost i ugađanje na putovanjima toliko su lijepe geste da čak i oni koji ne vole pokazivati emocije, potpuno se prepuste bajkovitoj atmosferi i uživanju.

Neki su gradovi i mjesta simboli romantike i putovanja, poput Venecije, Verone, Firence ili Pariza pa gotovo da nema zaljubljenog para koji među svoja prva putovanja nije uvrstio upravo ove destinacije. Potraga za romantikom na arhaičnim ulicama s mirisom mediterana tu je na dohvat ruke i čeka da je pokupite širokim osmijehom dok u ruci nosite najveću porciju gelata.

No, postoje romantična putovanja koja su još čarobnija, mističnija i zanimljivija baš zbog toga što odskaču u uobičejenog poimanja romantike. Neka od njih su, doduše, malo udaljenija, ali je zato ambijent i osjećaj koji pružaju zaljubljenim putnicima pravi spektakl.

Pronašli smo 4 mjesta koja čine da parovi dožive pravu bajku u ugodnoj, intimnoj atmosferi i uz uslugu koja pomiče granice.

Od kućice na drvetu, hotela bez krova, do plaže s najljepšim zalaskom sunca uz slasne zalogaje egzotične kuhinje, ovdje su prijedlozi za putovanja po mjeri romantičara koji žele više od putovanja.

@saltinourhair

Odmor u kućici na drvetu

Za ljubitelje divljine i prirode, ništa nije romantičnije od kućice na drvetu. Zamislite samo ugođaj na zapanjujućem stablu u kućici Lion Sands Game Reserve u Južnoj Africi. Udaljene i egzotične, ove spavaće sobe podignute na platformama i pozivaju goste da spavaju pod zvijezdama i objeduju u potpunoj privatnosti dok su okruženi nekim od najljepših divljih životinja na svijetu.

@lionsandsgamereserve

Romantična večera na plaži u Zanzibaru

Za sreću je sasvim dovoljno putovanje Indijskim oceanom, nedaleko od sjeverne obale Zanzibara, i dalje od otoka Mnemba. Na zlatnoj, zapanjujućoj plaži možete uživati u morskoj hrani na privatnom stolu. Nema ničega što bi se moglo usporediti s bosonogim uživanjem na pijesku, a morski povjetarac puše kroz kosu i zvuk valova koji blago miluje obalu u zalazak sunca.

@catchagypsea

Spavanje pod zvijezdama u Italiji

Pa, L’Albereta – vrhunska seoska vila iz 9. stoljeća u blizini jezerca Iseo u Italiji, nadmašuje sve sa svojom besprijekornom uslugom, neodoljivim talijanskim šarmom i poetičnim suiteom Cabriolet, čiji se krov koji se uvlači otvara do neba, pružajući vama i vašoj ljubavi prekrasan pogled na zvijezde.

@rebeccafochesato

Magija 1001 noći u Maroku

Postoji nešto sasvim senzualno o boravku u marokanskom riadu, a tradicionalno dizajnirana spavaća soba u Riad Hikaya ima sve što je potrebno za bijeg čarobnog para – bezvremenski ručno izrađeni namještaj, dragocjene tkanine s draguljima, dramatičnu bakrenu kadu i vrata koja se otvaraju na bazen.

Foto: Instagram, Pexels, Riad Hikaya

1