U Gorskom kotaru pronašli smo pravi robinzonski raj za svakog pustolova

U Gorskom kotaru pronašli smo pravi
robinzonski raj za svakog pustolova

Robinzonski turizam se u Hrvatskoj sve više razvija. To nas nimalo ne čudi obzirom da nam je svakodnevica u urbanim sredinama ispunjena pretrpanim rasporedom i stalnom dozom stresa pa se eskapizam javio kao prirodan odgovor na uobičajen način ljetovanja. Potraga za autentičnim mjestima i zabačenim kućicama u ruralnim sredinama predstavlja pravi izazov za svakog avanturista, a ako ste i vi jedan od njih, predstavljamo vam pravi robinzonski raj u Gorskom kotaru.

Drvena kućica ispod krošnje

U malom mjestu Zakrajc pokraj Skrada smjestila se rustikalna koliba bajkovitog imena Robin’s Hood, savršena za ljubitelje prave prirode. Kućica se nalazi između Zelenog vira i rijeke Kupe, područja koje je bogato šumskim puteljcima pa je preporuka da doputujete biciklom i krenete u istraživanje.

Usred prirode s prekrasnim pogledom na planine Gorskog kotara moći ćete osjetiti kako je to spavati na sijenu i na vlastitoj koži osjetiti kako je buditi se usred prirode s prekrasnim pogledom na planine.

U kućici, koju su vlasnici izgradili vlastitim rukama, mogu se smjestiti dvije osobe. Opremljena je spavaćom sobom, kupaonicom, malim prijenosnim hladnjakom i malim aparatom za pripremu kave na plin. Vani se nalazi grill, a kućica ima i terasu na kojoj ćete s guštom popiti prvu jutarnju kavu. Sve ostalo što vam je potrebno, donosite sami. Koliba nema priključak na struju, ali je osvijetljena solarnim lampicama. Naime, vlasnici žele staviti naglasak na ekologiju pa uz solarne lampice i solarni vanjski stup, koriste drvene predmete te su izbacili plastiku. Vaš četveronožni ljubimac ovdje je i više nego dobrodošao, a jednako će uživati u netaknutoj prirodi kao i vi.

Vlasnicima je u planu im iduće godine napraviti još jednu kućicu, a u budućnosti pravo robinzonsko eko selo, s raznom ponudom pa i malim jacuzzijima.

Ako tražite mjesto gdje ćete se potpuno isključiti iz svakodnevnog života, napuniti baterije i odmoriti dušu i tijelo, ova koliba okružena beskrajnim zelenilom pravo je mjesto za vas. Sve dodatne informacije koje vas zanimaju potražite na Facebook stranici.

Foto: Robin’s Hood

Učitati još
Zatvori