Znamo kada se ovog ljeta zabavljamo na Riječkom karnevalu

Znamo kada se ovog ljeta zabavljamo
na Riječkom karnevalu

Riječki karneval tradicionalno se održava svake zime još od 1982. godine i jedan je od najvećih međunarodnih karnevala. Iz godine u godinu, karneval stječe sve veći broj posjetitelja i sudionika iz zemlje i inozemstva. Zabavno natjecanje u kreativnosti, kostimima i maskama, koreografijama i vozilima na kojima se grupe predstavljaju, jedan je od omiljenih događaja u godini za koji se Kvarner priprema tijekom cijele godine. Ove je godine Riječki karneval zbog pandemije bio odgođen, a bilo je najavljeno da će se prvi puta u povijesti karnevalska povorka održati u ljetnom terminu. Danas, na fašnik, prigodno je objavljen datum održavanja izvanredne ljetne Karnevalske povorke Riječkog karnevala.

Ljetna Karnevalska povorka Riječkog karnevala

Ideja o održavanju Riječkog karnevala u ljetnom terminu na prvu je izazvala sveopće čuđenje i negodovanje zbog tradicije. Ipak, ubrzo je uslijedilo veselje i uzbuđenje zbog dodatne čari novog i drugačijeg karnevala. Jučer je tako napokon određen termin, ljetna karnevalska povorka održat će se 18. lipnja 2022.

Ljetni karneval svi zamišljaju pomalo kao onaj najpoznatiji na svijetu, u Rio de Janeiru. Kako god bilo, veseli nas vidjeti prvo toplo, ljetno izdanje našeg Riječkog karnevala. Više informacija o ljetnoj Karnevalskoj povorci pratite ovdje.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori