Imamo nekoliko prijedloga kako ove godine provesti Praznik rada

Imamo nekoliko prijedloga kako ove
godine provesti Praznik rada

Iako ove godine Praznik rada pada na nedjelju, pa nije baš idealna situacija za produžene vikende i veće bijegove iz grada, Prvi maj i dalje planiramo obilježiti kako mu priliči. Neki od najdražih nam proljetnih običaja vezanih uz ovaj datum podrazumijevaju prirodu, dobru hranu i veselo društvo! Od roštiljanja s ekipom, pa sve do romantičnih piknika uz more, donosimo najbolje prijedloge za nedjelju koja nam stiže!

Gdje i kako provesti Praznik rada?

Međunarodni praznik rada obilježava se prvog svibnja svake godine kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine. Za mnoge ovo nije samo običan neradni dan, već je jedan od važnijih dana u godini. Imamo nekoliko odličnih prijedloga kako provesti ovaj dan.

Maksimir

Jedno od najpopularnijih zagrebačkih odredišta za slavlje Prvog maja definitivno je Maksimir. Ovdje se godinama dijelio besplatan grah, a nakon dvije godine pauze zbog pandemije ova se fešta vraća u najljepši gradski perivoj. Najavljen je nastup Novih Fosila, a osim graha dijelit će se i štrukli!

Ukoliko niste od javnih fešti i gužvi, Maksimir ima i puno mirnijih mogućnosti. Posjet zoološkom vrtu, šetnja ili vožnja bicikla uz jezera, piknici na livadama.. Pronađite kutak za sebe i uživajte!

Jarun i Bundek

Najbolje gradske destinacije za roštiljanje i ove će godine biti jako tražene! Jedino što je bitno – na vrijeme zauzmite poziciju i okupite društvo voljno dobre zabave i fine klope. Pripazite samo da roštiljate na mjestima gdje je to dozvoljeno.

Romantičan piknik

Jedan od najljepših načina za provesti praznik s voljenom osobom zasigurno je u romantičnom okruženju. Imate li priliku, piknik pripremite na plaži, ali to čak i nije nužno. Uz puno ljubavi i malo truda, svako mjesto može biti savršeno; vinogradi, livade, borove šume, pa čak i dvorište u kojemu se nikada prije niste sjetili napraviti piknik. Trebat će vam lijepa velika dekica, a poželjan je i suncobran. Pobrinite se za ukusne zalogaje i pjenušac, a atmosferu podignite svijećama, cvijećem ili drugim ukrasima.

Izlet na more

Ukoliko imate prilike dan provesti na moru s društvom, zaista ste sretnici! Dekica, pizza, pivo, sunce i more.. ne možemo zamisliti veću uživanciju od ove. Neki najhrabriji možda i se i okupaju, a svi ostali uživat će već i u prvoj prilici za hvatanjem sunčevih zraka, bosim nogama u plićaku i mirisu mora. Pripremite društvene igre, izvadite sunčane naočale i šešire – zabava na plaži može početi!

Veseli hiking s društvom

Vikend aktivnost koju i inače volimo, pogotovo u proljeće, je hiking! Zaista nije potrebno puno planiranja, sve što trebate jest odabrati lokaciju. Popis super lokacija za planinarenje ili šetnju po prirodi u blizini Zagreba donosimo ovdje.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori