Prirodne ljepote koje se isplati vidjeti baš u proljeće

Prirodne ljepote koje se isplati
vidjeti baš u proljeće

Plitvice

Plitvice

Temperature zraka su sve više, cvijeće cvjeta i priroda se ponovo budi. Proljeće je odlično godišnje doba za istraživanje gradova, gubljenje u nepreglednim uličicama uz sunce, kratke rukave i rascvjetane krošnje drveća, no sada su stigle i idealne temperature za uživanje u predivnim krajolicima. Svoje putovanje upotpunite odabirom destinacije s prirodnim ljepotama koje se ne smiju zaobići. Štoviše, neka prirodne ljepote budu fokus vašeg putovanja gdje ćete kroz šetnju zelenilom napuniti baterije za povratak u svakodnevnu rutinu.

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, pretražio je svoju bazu podataka s više od 130 000 destinacija širom svijeta prema cjenovnoj pristupačnosti kako bi pomogao putnicima koji imaju različite budžete u pronalasku destinacija i donio prijedloge za ponovno otkrivanje proljetnog krajolika. Proljeće je idealan trenutak za ove lokacije s obzirom da je vrhunac sezone još daleko, da gužve još nisu počele, ulaznice su često jeftinije, a temperature su baš kako treba.

Zavežite svoje cipele za šetnju i budite spremni udahnuti svježi zrak – u nastavku pronađite najbolje svjetske destinacije koje zaista vrijedi posjetiti baš sada.

Plitvice, Hrvatska

Poznat po zapanjujućoj ljepoti prirode, Nacionalni park Plitvička jezera je šumski rezervat u Hrvatskoj s prekrasnim povezanim jezerima, špiljama i vodopadima. UNESCO je Plitvička jezera proglasio svjetskom prirodnom baštinom i moguće ih je posjetiti tijekom cijele godine, ali u svibnju je cijena posjete čak 34% jeftinija u usporedbi s cijenom u srcu sezone. Prednost posjete jezera u svibnju je ugodno vrijeme i manja gužva.

Crozon, Francuska

Smješten u Brittanyju, na sjeverozapadnom dijelu Francuske nalazi se prekrasan grad Crozon koji nudi pogled na obalu koja oduzima dah i obilje biljnog i životinjskog svijeta. Crozon poluotok preporučuju za šetnje uz obalu zbog raznolikih ruta za pješačenje na kojima se možete diviti veličanstvenim prizorima spoja mora i kopna. Ako to nije dovoljno da vas privuče u Crozon ovo proljeće možda vas privuče činjenica da je ova destinacija cjenovno pristupačnija 50% za vrijeme svibnja.

Crozon,-France

Bryce Canyon National Park, Utah, S.A.D.

Bryce Canyon smješten je u južnom dijelu države Utah i jedno je od najupečatljivijih mjesta na zemlji za pješačenje s nadrealnim kamenim formacijama i veličanstvenim prirodnim amfiteatrima. Ova destinacija je čak 40% jeftinija tijekom travnja u usporedbi s cijenom u srcu sezone, a osim cijene primamljivo je i to što kanjon možete imati samo za sebe u ovo vrijeme godine. Proljetno vrijeme u nacionalnom parku Bryce Canyon je poprilično promjenjivo, ali ipak, kanjon je prekrasan čak i kada pada snijeg.

Bryce-Canyon

Fenchihu, Tajvan

Maleno selo Fenchihu okruženo šumovitim planinama putnici Booking.com-a preporučuju za duge i inspirativne šetnje. Tijekom svibnja lokacija je cjenovno pristupačnija za 19% u usporedbi s cijenom u srcu sezone, a uz temperature od oko 20 stupnjeva Celzijusa, u ovom divnom utočištu u prirodi možete uživati u svježem proljetnom zraku.

Fenchihu,-Taiwan

Zhangjiajie, Kina

Booking.com putnici preporučuju grad Zhangjiajie za sve koji vole duge šetnje u prirodi. Iz ovog grada možete krenuti u istraživanje slikovitog nacionalnog šumskog parka u kojem iz magle izviruju vrhovi planina i brežuljaka i zadivljujući Tianzi Mountain Nature Reserve. Tijekom svibnja ovu lokaciju možete posjetiti za čak 17% pristupačniju cijenu od one u srcu sezone i unatoč tome što je u Kini tada kišna sezona, to razdoblje je jedno od najboljih za posjetu jer cvijeće počinje cvjetati, a temperature su oko ugodnih 20 stupnjeva Celzijusa.

Zhangjiajie,-China

Oakhurst, California, S.A.D.

Nedaleko od ulaza u poznati Yosemite, jedan od najpopularnijih nacionalnih parkova u Americi, nalazi se Oakhurst koji je odlična startna pozicija za pustolovinu u prirodi. Tijekom travnja je čak 49% povoljnije posjetiti ovu destinaciju koja je predivna u proljeće uz grandiozne slapove.

Yosemite-National-Park

Učitati još
Zatvori