Predivne kućice za odmor kao iz božićnog filmskog klasika ‘The Holiday’

Predivne kućice za odmor kao iz božićnog filmskog klasika ‘The Holiday’

Koliba iz filma ‘The Holiday’

Film iz 2006. ‘Ljubav i praznici’, odnosno u originalu ‘The Holiday’, postao je božićni klasik koji gledamo svake godine. Priča je to o dvije žene koje zamijene domove i zemlje te se zaljube u lokalne muškarce. Amanda Woods (Cameron Diaz), dolazi tako u Englesku, u kuću Iris Simpkins (Kate Winslet), u kojoj bi svatko želio provesti zimske praznike. Bajkovita koliba u stvarnosti ne postoji – eksterijer je izgrađen za potrebe filma, a interijer je sniman na setu. No, redateljica Nancy Meyers inspiraciju za Rosehill Cottage, kako se kuća zove u filmu, pronašla je u kolibi Honeysuckle Cottage koja se nalazi u selu Holmbury St Mary. Ova bajkovita kućica prošle je godine stavljena na prodaju, a prije nekoliko mjeseci našla je novog vlasnika. I na žalost se ne iznajmljuje. Srećom, Engleska je puna jednako bajkovitih seoskih kuća i koliba koje možete unajmiti i u njima provesti idilične božićne blagdane. Mi sebe već vidimo u jednoj od njih, kako sjedimo pored kamina i uz knjigu pijemo omiljeni topli napitak…

Koliba Bush Cottage, Bridgnorth

Bush Cottage se nalazi u engleskom selu Bridgnorth. Ima dvije spavaće sobe, jednu s bračnim krevetom i drugu u kojoj se nalaze dva kreveta. U dnevnom boravku vam je na raspolaganju kamin, a kolibu možete rezervirati na minimalno četiri noćenja, što će vas koštati 221 funtu.

Obiteljska koliba u Devonu

Ova obiteljska kuća nalazi se u Devonu. Ima pet spavaćih soba, tri kupaonice, a ukupno u njoj može spavati 10 ljudi. Idilično okruženje i divan interijer čini ju savršenom za zimske praznike, ali s time dolazi i cijena. Dva noćenja ovdje koštat će vas 700 funti.

Koliba Bridge Cottage, Peppercombe

Ova mala dvokatna koliba nalazi se u dolini Peppercombe u sjevernom Devonu, a izgleda kao iz nekih prošlih vremena. Ima dvije spavaće sobe s ukupno tri kreveta, a možete ju unajmiti na četiri noćenja po cijeni od 267 funti.

Koliba Ford Cottage, Coombe

Smještena u zaselku Coombe u Cornwallu, koliba Ford Cottage datira još iz sredine 17. stoljeća. Ima dvije spavaće sobe i, za takvu kolibu, iznenađujuće veliki dnevni boravak s kaminom. Iza kućice nalazi se voćnjak i potok, a četiri noćenja u njoj stoji 312 funti.

Koliba u Durwestonu

Ova divna koliba se nalazi u selu Durweston u engleskom Dorsetu. Sastoji se od velike spavaće sobe s dva kreveta, kupaonice i čajne kuhinje, a na raspolaganju vam je i predivan vrt. Noćenje košta 82 funte, a u cijenu je uključen i doručak koji vam spremaju domaćini.

Foto: Airbnb, The Landmark Trust, Screenshot

Učitati još
Zatvori