Jednostavan i brz način na koji svi možemo pomoći Ukrajincima

Jednostavan i brz način na koji svi
možemo pomoći Ukrajincima

Gotovo cijeli svijet u posljednjih je par tjedna ujedinjen u traganju za svim mogućim načinima kako pomoći Ukrajini. Aktiviraju se svi; organizacije, male i velike udruge, ali i pojedinci koji žele pomoći koliko god mogu. Jedna od najnovijih, izvrsnih dosjetki odnosi se na uplaćivanje noćenja preko Airbnb aplikacije. Putovanje u Ukrajinu, naravno, u ovim trenucima nikome ne pada na pamet, no to je trenutno najbrži i najbolji način na koji možemo pomoći iz sigurnosti svojih domova.

Uplata Airbnb smještaja u Ukrajini

Airbnb je globalno popularna tvrtka koja upravlja internetskim tržištem za smještaj, prvenstveno u svrhu turističkih posjeta i odmora. Funkcionira na način da povezuje ljude koji žele iznajmiti svoje domove s onima koji traže smještaj na istim lokacijama. Platforma je dostupna putem web stranice i mobilne aplikacije, a jedan je od najjednostavnijih načina za rezervaciju i uplatu smještaja koja postoji. Također, jedan je od najbržih načina zarade prihoda od svoje imovine.

Netko je prvi došao na ovu genijalnu ideju, a ljudi diljem svijeta željni pomoći objeručke su prihvatili ovaj veliki pokret. Poanta je odabrati lokaciju u Ukrajini pogođenu ratom, posebice najteže pogođene gradove kao što su Odessa, Kijev, Kharkiv, Kherson, Mariupol, te uplatiti smještaj, baš kao da zaista dolazite. Iznimno je bitno odabrati smještaj kod domaćina koji su pojedinci, a ne agencije i kompanije. Ovo je vrlo efikasan način na koji će građani diljem Ukrajine na račune primati uplate.

Domaćini diljem Ukrajine preplavljeni su rezervacijama i riječima utjehe od potpunih stranaca koji im šalju novčanu pomoć za najteže dane koji su postali stvarnost.

Iz Airbnba su, kako bi podržali akciju, ali i sami pomogli, odlučili ukinuti poreze, pa tako Ukrajincima na račune sjeda puni iznos uplata.

Airbnb besplatan smještaj za izbjeglice

Airbnb također potiče domaćine na svojoj platformi da besplatno ponude privremene smještaje za izbjeglice iz Ukrajine. Pokrenuta je i inicijativa prikupljanja financijskih sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica, a odaziv je već u prvim danima iznimno velik.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori