Plitvička jezera slave rođendan pa su znatno snizili cijene ulaznica
Plitvička jezera slave rođendan pa su znatno snizili cijene ulaznica

Plitvička jezera slave rođendan pa su
znatno snizili cijene ulaznica

Nacionalni park Plitvička jezera 8. travnja slavi rođendan pa će cijeli taj rođendanski tjedan prodavati karte po sniženoj cijeni.

Cijena ulaznica tako će, od 1. do 9. travnja, iznositi 10 eura za odrasle, dok će za djecu od 7 do 18 godina biti 4,50 eura. I studenti će na Plitvice moći jeftinije, za 6,50 eura. Djeca do 7 godina ulaze besplatno, kao i osobe s invaliditetom preko 50 posto. Podsjećamo, inače je cijena ulaznice za odrasle 23,50 eura, za djecu 6,50 eura, dok studenti plaćaju po 14,50 eura po osobi.

Plitvička jezera na Popisu svjetske baštine

“S održavanjem promotivnog tjedna, otvaramo i Gornja jezera, tako da ćete imati priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po promotivnim cijenama. Kako biste svoj posjet što bolje isplanirali, preporučujemo da unaprijed odaberete jedan od programa posjete ili preuzmete našu aplikaciju”, kažu iz parka u svojoj Facebook objavi.

Inače, Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. Upravo zbog toga na taj datum slave svoj rođendan. Jedinstvene vrijednosti ovog područja prepoznate su od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) koja je trideset godina kasnije Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine.

Osim niže cijene ulaznica, tu su i promotivne cijene za gastronomsku ponudu. One vrijede za hotele Poljana i Jezero, a u svakom su u ponudi po dva menija.

FOTO: Unsplash

Učitati još
Zatvori