Za vikend pobjegnite na Platak – skijalište s pogledom na more

Za vikend pobjegnite na Platak –
skijalište s pogledom na more

skijanje-platak-4-

Možda ovih dana skijanje nije nešto što će vam prvo pasti na pamet, ali svakako može biti dobar bijeg od stresnih situacija. Skijalište Platak u Primorsko-goranskoj županiji, skijalište je s pogledom na more, a u samo nekoliko kilometara, s koje god strane da krenete, možete pobjeći od gradske vreve i gužve. Ovaj vikend je možda idealan da ga provedete u prirodi, na aktivnom odmoru i skijanju.

skijanje platak 5

Omiljeno riječko skijalište

Godinama omiljeno skijalište svih iz Primorsko-goranske županije, a nerijetko i omiljena lokacija za ljude iz drugih dijelova Hrvatske, ovih je dana ponovo top. S obzirom na to da ove zime ne možemo putovati, skijanje možemo potražiti na lokacijama koje su nam bliže. Platak je popularno riječko skijalište koje je svoj prvi ski lift dobilo davne 1966. godine. Platak je skijalište po svačijem ukusu: vole ga i na njemu treniraju profesionalci, pohode ga rekreativci, vole ga i borderi, obitelji s malom djecom i ne-skijaši koji ovamo dolaze uživati u snijegu i snježnim radostima.

skijanje-platak-2

Miks mediteranske i planinske klime

Sa svojim se najvišim vrhom Radeševo (1363 metara iznad mora), Platak se nalazi u planinskom društvu Snježnika i Risnjaka. Na pola je sata vožnje od Rijeke i na 10-ak kilometara zračne linije od mora. Iz tog je razloga i klima specifična – miješaju se planinska i mediteranska, pa nije neuobičajeno da je Platak prekriven snijegom kad je u Primorju temperatura iznad nule ili da su mu vrhovi snijegom prekriveni i u travnju. Na Platku su ovih dana otvorene četiri staze: Radeševo 1, Turistička staza, Traka Radeševo i Baby lift. Više informacija pronađite na njihovim službenim stranicama.

Učitati još
Zatvori