Kroz objektiv travel fotografa upoznajte ljepote Boke Kotorske

Gospa od Škrpjela, foto: Ranko Maraš

Regent Porto Montenegro je organizirao prvu photo-tracking turu Bokom Kotorskom u okviru koje je 17. listopada okupio ukupno 6 fotografa iz Crne Gore, Srbije i Velike Britanije koji se bave destinacijskom fotografijom.

“Organizacija photo-tracking ture je izraz naše potrebe da kroz objektiv profesionalaca prikažemo ljepote, ovom prilikom, uglavnom Boke Kotorske i autohtonog načina života. Kroz umjetnički izraz koji govori ‘više od tisuću riječi’ želimo u novonastalim okolnostima apostrofirati značaj fotografije koja je odlučujući faktor u izboru prve sljedeće destinacije u eri digitalizacije i društvenih mreža. Također, ovime želimo prepoznati kvalitetu i značaj rada nekih od domaćih fotografa koji su doprinijeli promociji projekta Porto Montenegro i Crne Gore. Naša je namjera da njihov rad istaknemo u renomiranim međunarodnim medijima, kao i izložbama u zemlji i inozemstvu”, izjavila je Elena Ljiljanić, PR & Marketing Menadžer hotela Regent.

Regent photo-tracking tura

Bokeški otoci, foto: Marko Obradović

Prve fotografije s photo-tracking ture su već na društvenim mrežama fotografa – sudionika: Marka Obradovića,  Strahinje Filipovića, Mathiasa Falconea i Ranka Maraša, Zorana Radonjića, Miloša Samardžića kao najpopularnijih fotografa mlađe generacije koji se bave motivima Boke Kotorske i foto identiteta Crne Gore.

Gospodina Falconea je posebno ugostila i Nacionalna turistička organizacija te je za njega organiziran posjet Baru, Staroj maslini u okviru koje će imati priliku upoznati se s proizvodnjom maslinovog ulja i dijelom ponude za avanturistički turizam putem kanjoning ture kroz Kanjon rijeke Rikavac.

Kompletan program foto ture realiziran je u suradnji s Nacionalnom turističkom organizacijom, Turističkom Organizacijom Tivat i marketing timom ‘Adriatic Marinas’ – Porto Montenegro.

Sudionici:

Boka Kotorska: Mathias Falcone

Mathias Falcone je britanski fotograf prepoznatljiv po svojim travel fotografijama u svjetski priznatim magazinima s istom tematikom. Kroz objektiv njegovog aparata prenijet će energiju Crne Gore u London, na samo njemu specifičan način.

Strahinja Filipović svoje kreacije i viđenje prilika i pejzaža prenosi kroz fotografije, video zapise i montažu. Iako mlad, već se može pohvaliti prepoznatljivim senzibilitetom, dramatikom i efektima svojih fotografija i snimaka.

Ranko Maraš je kotorski i bokeški fotograf koji uvijek otkrije ‘neotkriven detalj’ i dragulj UNESCO-ovog zaljeva i ambasador je magičnosti rodnog akvatorija na Instagramu. Njegove fotografije su prave ‘prugasto-plave priče’ Mediterana te vrlo brzo postaju viralne na društvenim mrežama.

Ribar kod Perasta, foto: Zoran Radonjić

Marko Obradović je multidisciplinarni umjetnik kojeg regionalna publika prepoznaje po fotografijama renomiranih međunarodnih glazbenih festivala i destinacija. Kombinacija grafičkog, industrijskog dizajna i fotografije je ‘jezik koji tečno govori’ u brojnim projektima za brojne klijente.

Zoran Radonjić, ‘gost, ali i domaćin’ u Regentu i Porto Montenegru, jer je dugogodišnji suradnik na ovom projektu i, u sinergiji s brendom, gradi vizualni identitet i imidž ove destinacije kroz fotografije. Njegova prepoznatljivost u frameu fotografije ogleda se u detaljima koji uvijek čine tu potrebnu razliku i dodaje štih na istoj.

Miloš Samardžić kreira senzacionalan foto sadržaj s elementima aktivnosti u Boki Kotorskoj i Crnoj Gori, s fokusom na aktivnosti u kojima se odaje hommage prirodi: planinarenje, ronjenje, snowboarding, ali isto tako ‘koketira’ stilom destinacijske fotografije i onom što je ‘način zivota’ lokalaca. Strast prema spektru boja prirode vidljiva je na njegovom Instagram profilu koji odiše strašću ka podvodnoj fotografiji i preciznošću bilježenja izuzetnih trenutaka promjena vremenskih prilika u mikro klimi Boke Kotorske.

Bjelila, foto: Miloš Samardžić

Foto: Ranko Maraš, Marko Obradović, Mathias Falcone, Zoran Radonjić, Miloš Samardžić

1