Kako izgleda odmor u jednom od najljepših hotela na obali Crne Gore?

Kako izgleda odmor u jednom od najljepših
hotela na obali Crne Gore?

Porto Montenegro, mondena marina i nautičko naselje, u čijem srcu se nalazi elegantan hotel Regent, je skriveni dragulj u akvatoriju Bokokotorskog zaljeva. Svega sat vremena vožnje od Dubrovnika, savršen je za weekend bijeg ili pravi odmor.

Crna Gora, naš južni susjed je za vrlo kratko vrijeme od stjecanja neovisnosti stekla međunarodnu reputaciju kao geografski mala zemlja velikih turističkih potencijala i hotela svjetski renomiranih luksuznih brendova. Tako je ona sada dom Aman resortsa koji vlada uvijek glamuroznim Svetim Stefanom – grad hotelom koji je tijekom cijelog 20. stoljeća uz Rovinj i Dubrovnik slovio za utvrdu luksuza u kojoj su se svojevremeno odmarali Kraljica Elizabeta II, tijekom jugoslavenske ere Richard Burton i Sofia Loren te u skorije vrijeme Beckhamovi.

Također, i najpoznatiji tenisač s ovih prostora, Novak Đoković, je upravo Sveti Stefan izabrao za luku iz koje je uplovio u bračne vode. Tragom nekadašnjeg luksuza, Crna Gora se strateški pozicionirala kao luksuzna
turistička destinacija te će uskoro postati dom jedinom europskom One & Only hotelu, a već je je dom predstavnika renomiranih luksuznih lanaca poput The Chedi hotela, izuzetnog predstavnika Regent Hotels & Resorts kao i Aman Resortsa. Očekuje se otvaranje hotela Ritz Carlton i nekih drugih renomiranih brendova koji će iskusne putnike, a ne samo turiste privući našem južnom susjedu.

Nautičku priču i novu stranicu crnogorskog turizma o kvaliteti usluge i sadržaja već 14 godina uspješno ispisuje nautičko naselje Porto Montenegro koje se pozicioniralo kao eminentna nautička, lifestyle i fashion destinacija na krajnjem jugu Jadrana. Marina ima 460 vezova te može ugostiti i jahte od 250 metara, i to na samom ulazu u Jadransko more što ovu luku čini sjajnim izborom za odmorište ili pak krajnju destinaciju za sva godišnja doba.

U srcu ove luksuzne marine za mega jahte smjestio se hotel Regent Porto Montenegro koji predstavlja glavni dijamant u kruni ponude ove nadasve zanimljive destinacije.

REGENT PORTO MONTENEGRO

Regent Porto Montenegro je luksuzni hotel od pet zvjezdica koji se nalazi u samom srcu Porto Montenegro marine. Arhitekturom koja je inspirirana brojnim venecijanskim palačama širom Boke Kotorske, hotel se savršeno uklapa u ovu regiju koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Hotel nudi 175 smještajnih jedinica podijeljenih u tri krila: Venezia, Aqua i Baia, a potonja dva tvore Regent Pool Club Residences. Sve smještajne jedinice nude zadivljujući pogled na mirno more Bokokotorskog zaljeva ili obronke planina koje okružuju Tivat.

Dizajnerski tim okupljen oko Tina Zervudachija kreirao je interijer s ciljem da gosti imaju doživljaj boravka na luksuznoj jahti, tako da prevladava nautički dizajn s paletom dubokih tonova plave boje, dosta drvenih elemenata u vidu zaobljenih ovratnika koji podsjećaju na okvire vrata na luksuznim jahtama, te ogledalima uokvirenima brodskim konopom.

Gastronomska ponuda hotela Regent Porto Montenegro sadržana je u četiri restorana, i to Murano restoran, Library Bar, Gourmet Corner i Pool Bar. Svaki od restorana ima pogled na more te je posebno dizajniran tako da je doživljaj ispijanja kave ili pak nekog od omiljenih koktela kompletno drugačije doživljen u svakom od restorana.

Inspiraciju za unikatnu gastronomsku ponudu tim sektora hrane i pića nalazi upravo u bogatom kulinarskom naslijeđu Boke Kotorske, Crne Gore, ali i Jadrana kao regije te je upravo Željko Knezović, Menadžer za hranu i piće pravi virtuoz rekonstrukcije “svakodnevnih” jela današnjice s fokusom na jednostavnost pripreme i umjetničku prezentaciju. Sinergija njegove filozofije vidljiva je upravo kroz redefiniciju caprese salate koja je pravo malo umjetničko djelo kreirano od kremastog musa od mozzarella sira, sladoleda od bosiljka i ukiseljenih cherry rajčica.

Regent Spa centar je privatna i luksuzna oaza mira koja nudi širok izbor tretmana, a obuhvaća: 3 sobe za tretmane, tuš doživljaj, saunu, parnu kupelj, hammam, fitness studio, unutrašnji bazen sa jacuzzijem, vanjski infinity bazen, kao i Pool Club s 2 infinity bazena i 2 bazena za djecu. Regent wellness filozofija sumirana je u Regent Signature masaži, intezivnom ritualu stimulacije cijelog tijela koji kombinira stilove istoka i zapada, a fokusira se na oslobađanje tenzije i stresa, te pozitivno utječe na tijelo i duh.

Hotel ima internacionalnu reputaciju baziranu na usluzi po mjeri gosta i prepoznatljivom Regent gostoprimstvu kojima odiše svaki kutak hotela. Sve navedeno je prepoznato s renomiranih međunarodnih adresa u vidu tridesetak izuzetnih nagrada.

Po riječima Ivana Gajića, direktora prodaje i marketinga: “Regent Porto Montenegro uspješna je priča kreirana fuzijom najboljih elemenata ovog podneblja: arhitekture koja slavi venecijansko naslijeđe Boke Kotorske, nautičkog dizajna koji kroz diskretna, a ipak luksuzna rješenja dizajna interijera nude nenametljivu prizmu prošlosti bokeškog pomorstva te su referenca sadašnjosti i budućnosti lokacije kao glamurozne marine za mega jahte i kozmopolitskog duha Boke Kotorske i srdačnog crnogorskog gostoprimstva. Ovi elementi lokalne kulture sadržani su u usluzi po mjeri gosta koja je suština filozofije lanca Regent Hotels & Resorts i principa „kreiranja uzvišenih iskustava“. Svaki zaposlenik hotela njeguje ovaj pristup kako bi se potrebe i želje gostiju predvidjele, te na taj način omogućilo da odmor gostiju protekne harmonično. Ovakva sinergija svih elemenata obavezuje na kontinuirano unapređenje usluga i djelovanja. S tim u vezi, ovo je prvi hotel iz regije koji je započeo primjenu renomiranih Forbes standarda usluga. Ukratko: Rijetkost na koju smo svi ponosni je istinska harmonija pejzaža i zdanja hotela, okrunjena uslugom po mjeri gosta.”

Foto: Regent Porto Montenegro

Preporuka

Zatvori