Čarobne plaže na poluotoku Pelješcu o kojima trenutno maštamo
Čarobne plaže na poluotoku Pelješcu o kojima trenutno maštamo

Čarobne plaže na poluotoku Pelješcu o
kojima trenutno maštamo

Ljeto je stiglo, a s njim i vrućine. Ipak, lakše ih je podnositi negdje uz more pa nam misli ovih dana bježe prema našoj obali. Odbrojavanje do godišnjeg odmora službeno je počelo, a vrijeme si pritom kratimo maštanjem o svim prekrasnim mjestima koje bismo voljeli posjetiti i plažama na kojima bismo voljeli odmarati. Neke od najljepših na Jadranu kriju se na Pelješcu.

Čarobni poluotok Pelješac

Pelješac je, nakon Istre, drugi po veličini hrvatski poluotok, smješten na jugu Hrvatske, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Još uvijek je relativno lišen masovnog turizma, dovoljno je velik da pronađete svoju skrivenu luku, a opet dovoljno malen da ga obiđete cijelog.

Pelješac je poznat po odličnim vinima i vinarijama, predivnim panoramskim pogledima, nekolicini super konoba u kojima ćete uživati u morskim specijalitetima, kristalno čistom moru i na kraju – plažama koje će vas očarati. Ovdje ćete pronaći neke od najljepših pješčanih i šljunčanih plaža na našoj obali, a neke od njih izdvojili smo u nastavku.

Plaža Divna

Plaža Divna, kako joj i samo ime govori, jedna je od najljepših peljeških plaža. Nalazi se oko 10 km od Trpnja, a do nje ćete doći zaputite li se vijugavom cestom koja vodi u Dubu. Kada nakon vinogradima prošaranih vizura unutrašnjosti Pelješca ponovno ugledate more, naći ćete pred ovom pješčano-šljunčanom plažom koja svakodnevno privlači izletnike iz Trpnja, ali i drugih, udaljenijih peljeških mjesta.

Plaža Jezero

Ova šljunčana plaža nalazi se u blizini mjesta Dube i idealna je za sve one koji traže bijeg od gužve i vrućina. Radi se o mirnoj i osamljenoj plaži na kojoj čak i na vrhuncu sezone nećete sresti puno ljudi. Do nje je moguće doći jedino morskim putem. Idiličan pogled na Biokovo i jezero koje s kopnene strane okružuje ovu divnu plažu osiguravaju savršeni mir i idilično okruženje.

Plaža Vučine Žuljana

Plaža Vučine je smještena u maloj uvali Žuljana na južnoj strani Pelješca. Ukoliko posjetite Pelješac, ovdje morate zastati, okupati se i diviti se prirodi. Plaža je obrubljena borovom šumom koja stvara ugodan hlad. Ispred hladovine idealne za izležavanje i potpunu relaksaciju pruža se toplo tirkizno plavo more koje se na mjestima prelijeva u duboko modro.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori