Otok u obliku dupina je čudo prirode koje se rijetko viđa
Otok u obliku dupina je čudo prirode koje se rijetko viđa

Otok u obliku dupina je čudo prirode
koje se rijetko viđa

Na spomen Italije većina ljudi pomisli samo na specifičan oblik ove države, no Italija ima više od 80 predivnih otoka i otočića. Bilo da želite istražiti talijansku povijest i kulturu ili ste u potrazi za pješčanim plažama i čistim morem, na talijanskim otocima ljepote ne nedostaje. Majka priroda voli biti kreativna kada se radi o otocima. Nakon našeg srcolikog Galešnjaka, u nastavku slijedi definitivno jedan od najljepših koje ste do sada vidjeli.

Suncem okupan otok u obliku dupina

Otkrili smo jednu od najljepših lokacija za koju ne biste vjerovali da postoji. Ovaj veličanstveni prikaz prirodne zaigranosti nalazi se između Caprija i Positana i dio je klastera poznatog kao ‘Sirenusas’ ili ‘Gallos’. Najveći je u toj skupini i poznat je pod imenom Gallo Lungo. Ravna, široka stijena koja strši s dna otoka tvori rep, dok tanja točka na suprotnom kraju oponaša oblik dupinovog nosa.

Osim neobičnog oblika, ovaj otok ima i fascinantnu povijest koja ga čini još intrigantnijim. Naziv ‘Sirenusas’ dolazi od talijanske riječi sirene, a legenda kaže da su ta mitološka bića koristila otoke kao svoje prebivalište. ‘Gallos’ dolazi od talijanske riječi galli (pijetlovi).

Izuzetno privlačan otok s fascinantnom poviješću jednostavno ostavlja bez daha. No, ovaj oku predivan otok skriva mnogo tajni. Na njemu se kroz povijest nalazio samostan, zatvor i stražarnica. Pritom, svakome je dopušteno plivati u vodama koje okružuju otok, a samo je odabranim gostima dopušteno pristajanje i razgledavanje. Ako želite istražiti ovaj otok u obliku dupina bogate povijesti, morat ćete ga iznajmiti. Složit ćemo se da je pogled na ovaj otok ipak najljepši kada se gleda iz ptičje perspektive.

Učitati još
Zatvori