Orient Express prvi puta vozi u blagdanskom raspoloženju
Orient Express prvi puta vozi u blagdanskom raspoloženju

Orient Express prvi puta vozi u
blagdanskom raspoloženju

Jeste li maštali o jednoj vožnji vlakom kao iz filmova? – ako jeste imamo odličnu vijest za sve! Ovog prosinca putnici će imati priliku uživati u vožnji čarobnim vlakom kroz najljepša zimska sela Europe. Europska željeznica ugostiti će pravu božićnu atmosferu jer Belmondov venecijanski Simplon-Orient-Express ove će godine produljiti svoja putovanja i tijekom prosinca.

Glamur Orient Expressa u blagdanskom duhu

Luksuzna putovanja Orient-Express vlakom nudila su se do sada samo od ožujka do studenog. Ova godina nosi novitete pa će se tako Belmondovim vlakom moći putovati po divnim europskim destinacijama u deset različitih ruta. Ova zimska putovanja uključivat će jedne od najpoznatijih destinacija kao što su Venecija, Beč, Pariz i Firenca. Sve rute uključivat će razgled snježnih europskih sela i divljenje pravom zimskom krajoliku, a trajat će jedan dan. Sve rute dat će priliku da upoznate najljepše europske gradove u svom blagdanskom ruhu. Čarobni Pariz, njegova svjetla i romantika uvijek su dobra ideja. Jedan od najljepših božićnih sajmova u Europi krije se upravo u Beču, a Italija svoj šarm ne gubi nikad.

Vrhunsko gastronomsko iskustvo i doživljaj

Vrhunac ovog putovanja je gastronomsko iskustvo. Glavni kuhar Jean Imbert priprema sezonska jela od lokalnih namirnica koje se nude s destinacija tokom putovanja. Ručak je elegantan i opušten u tri slijeda te uz vina koja se ljube. Večera je nešto ekstravagantnija verzija ručka, a doručak po želji gosta može biti serviran u krevetu. Doručak uključuje najfinije namirnice kao što su losos, jaja, tartufe i kavijar, a nazdraviti možete uz jednu mimozu ili Bellini. Između ova tri obroka u divnoj vožnji vlakom poslužuje se popodnevni čaj, kava i slastice. Prije večere nezaobilazan je aperitiv koji se poslužuje u „srcu vlaka“ – baru 3674.

To nije sve jer u baru nakon večere gosti imaju priliku uživati u malom pijanističkom koncertu. Gastronomski užici nisu prestali jer u Orient-Expressu se služi Midnight Brunch uz rolice od jastoga i sendviče s tartufima. Iako 17 vagona ovog Orient-Expressa na tračnicama putuje od 1982., možemo reći da će mu ova nova zimska putovanja u blagdanskom duhu dati priliku da putnike zadivi i nekim drugim svojim ljepotama.

U nastavku donosimo raspored putovanja u prosincu:

  • Venecija – Pariz, polazak 2. i 12. prosinca
  • Verona – Pariz, polazak 2. i 12. prosinca
  • Venecija – Pariz (putovanje preko Rima i Firence), polazak 7. prosinca
  • Firenca – Pariz, polazak 7. prosinca
  • Pariz – Firenca, polazak 8. prosinca; Pariz – Venecija (preko Rima i Firence), polazak 8. prosinca
  • Pariz – Beč, polazak 17. prosinca
  • Beč – Pariz, polazak 18. prosinca
  • Pariz – Venecija, polazak 20. prosinca
  • Pariz – Verona, polazak 20. prosinca

Foto: Belmond

Učitati još
Zatvori