Skriveni ranč u Parku prirode Velebit koji planiramo posjetiti čim malo zatopli

Skriveni ranč u Parku prirode Velebit koji planiramo posjetiti čim malo zatopli

Da bi se odmorili i napunili baterije dovoljan je već bijeg iz grada. Da bi si to priuštili nije vam potrebna avionska karta, veliki budžet kao ni previše prtljage jer pravi dragulj u srcu netaknute prirode pronašli smo u Velikoj Plani. Nešto više od dva sata vožnje automobilom iz Zagreba i stići ćete u Linden Tree Retreat & Ranch, skrivenog unutar Parka prirode Velebit. Ranč u eko-safari stilu otvoren je sezonski, a prošlo je proljeće dobio i make-over. Privatni resort u međuvremenu je i obogatio ponudu raznim programima, bazenom, vrućom kupkom…

Linden Tree – savršena lokacija za bijeg iz grada

Divni ranč osnovao je Bruce Yerkovich, a glavna misao vodilja bila je njegov vizija stvaranja održivog utočišta u divljini. S obzirom na to da se Linden Tree nalazi u području koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a američki ranč u potpunom je skladu sa svojim okruženjem. Pustolovina, odmor i aktivnosti na otvorenom ono su što brojne posjetitelje privlači baš ovdje. Što se tiče smještaja pronaći će se tu nešto za svakoga. Posebno će se razveseliti gastro entuzijasti jer se u restoranu ranča pripremaju obroci pripremljeni dostupnim, lokalno nabavljenim namirnicama.

Oni malo hrabriji mogu spavati u šatorima uz rijeku dok oni koji žele veći komfor mogu unajmiti šarmantne autohtone indijanske tipije, en-suite sobe i planinske kolibe koje su raspoređene po velikoj livadi na dovoljnoj udaljenosti jedna od druge kako bi pružale maksimalnu privatnost. Linden Tree savršeno je mjesto za ljude pustolovnog duha koji traže potpuno drugačiju vrstu odmora u opuštenom okruženju, autentičnom i intimnom ambijentu, koji će u kratko vrijeme u vama probuditi osjećaj drugog doma. Raskošan smještaj u divljini? Zvuči kao idealan razlog da ovog vikenda spakirate kofere i uputite se u nepoznato.

Aktivan odmor u Parku Velebit

Buđenje bez alarma, doručak ili ručak u restoranu ranča pa duge šetnje ili cijeli niz konjičkih, vodenih, pješačkih, edukativnih i restorativnih aktivnosti na raspolaganju su vam svakog dana uz stručno osoblje Linden Tree Rancha. Svaki izlet osmišljen je po mjeri i prilagođen dobi, razini vještine i očekivanjima gostiju.

Cijeli objekt osmišljen je za zabavu i relaksaciju koja će vam zagarantirati nezaboravan odmor. Wellness je još jedan detalj s kojim se resort u srcu Velebita može pohvaliti, a vizija ranča je da postane fizičko i duhovno svetište za svakog posjetitelja. Uputite se u dvoranu za jogu, uskočite u vruću kupelj napravljenu od sibirskog cedra ili zaplivajte posljednje dane kolovoza u bazenu. Sve vođene aktivnosti uključuju iskusne vodiče, a i opremu ćete nabaviti na licu mjesta poput kaubojskih šešira i čizama, kišnih kabanica i štapova za šetnju.

Foto: Linden Tree Retreat & Ranch, privatna arhiva

Učitati još
Zatvori