Putovanja na koja biste ovoga proljeća trebali povesti cijelu obitelj

Putovanja na koja biste ovoga proljeća
trebali povesti cijelu obitelj

Najljepši trenuci provedeni s obitelji zasigurno se kreiraju na putovanjima. Upoznavanje novih kultura i mjesta, zajedničko istraživanje zanimljivih ulica, uzbudljivi doživljaji atrakcija karakterističnih za lokacije na koje putujete, lokalni specijaliteti i puno lijepih krajolika učinit će da još dugo sa svojim najbližima prepričavate vaša nezaboravna putovanja. Proljeće je idealno vrijeme za spakirati kofere i otisnuti se na put. Ugodne temperature, puno sunca i tek propupala priroda u tisućama nijansi i boja, učinit će svako putovanje još posebnijim. A vaše obiteljske fotografije s putovanja pretvoriti u prava mala umjetnička djela natopljena dobrom energijom i emocijama.

Ne moraju samo ljetovanja na pjeskovitim plažama biti rezervirana za obiteljsko putovanje. Ove si godine osigurajte još bolje, zanimljivije i zapravo drugačije putovanje za cijelu obitelj. To će ujedno biti prilika da se zbližite i sjajno provedete.

Koje destinacije ovoga proljeća ne biste trebali propustiti sa svojom obitelji, potražite u nastavku.

Njemačka

Osim što je odlična ideja razveseliti obitelj putovanjem koje će obuhvatiti nekoliko njemačkih dvoraca, mogli biste si priuštiti nezaboravnu turu interaktivnim muzejima. U dvorcima ćete proživjeti pravu bajku jer osim što su okruženi nevjerojatnom prirodom i omogućavaju vam famozan pogled, vođene ture njemačkim dvorcima učinit će da se osjećate kao da ste usred putovanja kroz vrijeme. Također, puno ćete toga naučiti o povijesti i načinu života njemačke aristokracije te njihovom odnosu s pučanstvom i drugim zemljama. Posebno zanimljivi muzeji razmješteni su po cijeloj Njemačkoj i pružaju posebno iskustvo upoznavanjem s različitim aspektima života. Od prirodoslovnih muzeja, povijesnih do tehničkih.

Nema boljeg načina da provedete savršen dan u Münchenu s djecom nego da istražujete Njemački muzej (Deutsches Museum), jedan od najstarijih i najvećih muzeja znanosti i tehnologije na svijetu. Muzej nudi mnoštvo interaktivnih izložbi, a roditelji će voljeti muzej jednako kao i njihovu djecu; Deutsches Museum može se pohvaliti impresivnom zbirkom povijesnih artefakata kao što su prvi električni dinamo, prvi automobil i laboratorijska klupa na kojoj je atom bio prvi put podijeljen.

Ostali muzeji u Njemačkoj, osobito obiteljski, uključuju Tehnološki muzej i Prirodoslovni muzej u Berlinu koji su posebno uzbudljivi.

Možete također isprobati kakav je doživljaj putovati bajkovitom cestom – Fairy Tail Road. Cesta povezuje gradove i krajolike koji su bili inspiracija za klasične bajke. Slikovita ruta je lekcija povijesti braće Grimm – Jakova i Wilhelma, koja vas dovodi u njihov dom u Steinau u sve gradove u kojima su braća Grimm studirali i radili. Usput se možete diviti srednjovjekovnim selima s uskim kamenim ulicama i  kućama, romantičnim dvorcima i gustim šumama gdje još uvijek možete dočarati prinčeve, vještice i patuljke.

Španjolska

Dvije španjolske destinacije koje su na glasu kao idealne za obiteljska putovanja su Costa Brava i Costa Dorada. One jamče odmor koji će vam u isto vrijeme donijeti uzbuđenje i harmoniju. Costa Brava se nalazi u sjeveroistočnoj Španjolskoj, u pokrajini Girona. Poznata je po mnogim pitoresknim gradovima kao što su Lloret de Mar i Blanes. Osim slikovitih naselja, na Costa Bravi postoje i mnogi skriveni dragulji. Šarmantni primorski gradovi, tipična ribarska naselja, impresivne stijene, raznovrsne plaže i slikovite uvale.

Costa Brava je raznolika i lijepa regija s vrlo bogatom poviješću. Područje se može pohvaliti značajnim povijesnim građevinama i njihovim ostacima koje datiraju još iz rimskih, grčkih i čak paleolitskih vremena. Osim toga, na Costa Bravi smještena su mnoga srednjovjekovna sela i dvorci.

Costa Dorada znači Zlatna obala koja je savršeno ime za ovaj dio španjolske mediteranske obale ispunjen dugim  pješčanim plažama i brojnim turističkim gradovima.

Costa Dorada proteže se južno i zapadno od Barcelone i iznenađujuće je odredište. Nudi širok raspon zabavnih aktivnosti, kulture, prirode i povijesti u mirnom okruženju.

Ako želite više od sunca, uputite se i na plaže i u nizinske predjele Costa Dorade. Ovo područje između obale i planine može se pohvaliti prostranim prirodnim krajolikom s mirnim selima i farmama okruženim vinogradima, maslinicima i stablima badema. Također provjerite deltu rijeke Ebro sa svojim labirintom jezera.

Mnogi gradovi na Costa Doradi izgrađeni su oko dvorca ili tvrđave. I većina ih je još uvijek mala i tradicionalna, a ne pretjerano razvijena u turizmu.

Italija

Italija je idealna destinacija u kojoj će se cijela obitelj odlično osjećati. Ne samo da je klima blaga i ugodna, gradovi očaravajući, a hrana toliko ukusna da zadovoljava svačiji ukus, ovdje ćete doživjeti i lijepe pustolovine okruženi znamenitostima i krajolikom koji se ne može uspoređivati niti s jednim drugim na svijetu.

Obitelj je izuzetno važna u talijanskoj kulturi. Društvena okupljanja često uključuju mnoge generacije rođaka, uključujući djecu svih uzrasta. S druge strane, vidjet ćete da je prilično društveno prihvatljivo imati djecu kasno u restoranima ili barovima s ostatkom obitelji. To znači da će većina ljudi biti vrlo ljubazna prema vama i vašim mališanima. Kao opće pravilo, Talijani vole djecu, stoga nemojte biti iznenađeni ako su vaša djeca ona koja pomažu razbiti kulturne barijere s mještanima.

Znamo da je jedan od glavnih izazova putovanja s djecom zapravo prelazak s jednog mjesta na drugo. Italija je zapravo prilično mala, tako da putovanje od grada do grada traje relativno kratko. Osim toga, kada mijenjate način prijevoza, putovanje može biti jednako zabavno kao i odredište. Djeca dobivaju mnogo više od putovanja kada zemlju upoznaju vlakom, vožnjom gondolom u Veneciji ili penjanjem na liticu preko uspinjače u Capriju.

Aktivni avanturisti voljet će kajak uz obalu Amalfi i penjati se na planinu Mt. Vesuvius, foodies će uživati u izradi vlastitog pesta u Levantu i ljubitelji povijesti obožavat će ići u gladijatorsku školu u Rimu.

Dodajte ove događaje nevjerojatnoj, uvijek prisutnoj umjetnosti i povijesti koja je vrlo karakteristična u cijeloj Italiji i očekuje vas obiteljska avantura koju ćete zauvijek pamtiti.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori