Otvaraju se Gornja jezera na Plitvicama, što je odličan razlog da ih posjetite u travnju

NP Plitvička jezera idealan su odabir za izlet u bilo koje doba godine. Zimi kad ih prekrije snijeg pretvaraju se u pravu zimsku bajku, a u proljeće, kad se sve zazeleni, naprosto oduzimaju dah. Atraktivni slapovi, jezera i priroda koja ih okružuje privlače turiste diljem svijeta i čine Plitvice jednom od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj. Baš zato će i ovog proljeća biti jedna od omiljenih lokacija za izlete.

Proljeće na Plitvicama uz jeftinije ulaznice

Ukoliko ste ove zime bili na Plitvicama, onda znate da ste mogli razgledati samo Donja jezera jer su Gornja zbog snijega bila zatvorena. Dobra je vijest da se Gornja jezera ponovno otvaraju idući tjedan – točnije, 1. travnja – pa ćemo moći uživati u čaroliji cijelog jezerskog sustava Nacionalnog parka.

Još jedna odlična vijest je što su tijekom cijelog travnja ulaznice jeftinije. Ulaznica za odrasle tako iznosi 80 kn umjesto 180 kn, studentska ulaznica je 50 kn, a ulaznice za djecu od 7-18 godina koštaju 35 kn. Dvodnevne cijene ulaznica također su snižene – cijena za odrasle iznosti 120 kn, za studente 70 kn, a za djecu 60 kn.

Neobuzdana ljepota prirode NP Plitvička jezera očarat će svakoga. Kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama.

Povoljni uskrsni i proljetni aranžmani

Unajmite drveni čamac i uživajte u vožnji preko jezera Kozjak; opustite se veslajući i promatrajući predivnu prirodu koja se budi. Cijena najma iznosi 70,00 kn/sat, a iznajmljivanje čamca moguće je od 10 do 16 sati.

Udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio se Hotel Jezero, koji je pripremio povoljne uskrsne i proljetne aranžmane. Ukoliko razmišljate o kratkom bijegu od svakodnevice, provjerite ovdje što su sve pripremili.

U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero na čijoj terasi možete uživati čak i ako niste gost hotela. Ugodna atmosfera terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica. Kada ogladnite, predah možete potražiti i u Bistrou Vučnica koji se nalazi dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2), a nudi domaće kobasice, pizze, hamburgere i razne slastice. Uz Bistro Vučnicu i terasu restorana u hotelu Jezero, otvorene su i terase u još nekim objektima čiji popis možete pronaći ovdje.

Sve ovo dovoljan je razlog da ovog travnja uživate u čaroliji najljepšeg hrvatskog nacionalnog parka.

Foto: Unsplash

0