Novi hotel u Istri na listi je najljepših hotela na Mediteranu u 2022.

Novi hotel u Istri na listi je najljepših
hotela na Mediteranu u 2022.

Ljepote hrvatske obale iz godine u godinu privlače sve više pažnje na globalnoj razini. Naša obala Jadrana sa kristalno čistim morem i netaknutim plažama već se istaknula kao nezaobilazna destinacija za odmor na Mediteranu. Ljepote krajolika, stari gradići, netaknuta obala i gastronomska bogatstva, samo su neke od njenih istaknutih značajki. Uz sve ono što nudi sama priroda, sve se više pažnje usmjerava iskustvu luksuznog boravka i smještaja. Uskoro se tako otvara novi hotel u istarskom gradiću Novigradu koji je privukao ne samo našu pažnju, već je za oko zapeo i Forbesu. Našao se na njihovoj listi najljepših novih hotela na Mediteranu u 2022. godini.

Palazzo Rainis Hotel & Spa

Novi Palazzo Rainis Hotel & Spa smješten je u šarmantnom istarskom gradiću Novigradu. Hotel se otvara u travnju 2022., a već se naveliko priča o njemu – on je zapravo rekonstrukcija Vile Rainis s početka 19. stoljeća, koja će sada u velikom stilu definirati luksuzan hotelski odmor. Vila je dobila ime po obitelji Rainis koja se u Novigrad doselila iz Venecije u 19. stoljeću. Rekonstrukcijom same vile, došlo je i do “rekunstrukcije” koncepta i same biti luksuznog hotelskog odmora.

Luksuzni hotelski odmor

Za uređenje Palazzo Rainis Hotela zaslužan je jedan od najprestižnijih hrvatskih arhitektonskih studija, studio Atellior. Za uređenje su korišteni samo najbolji materijali, a pažnja je posvećena svakom, najsitnijem detalju. Iz luksuzno opremljenih soba pogled puca na more, za doručak se uživa u ručno biranim istarskim delicijama. Sobe nude pogled na more, balkone, prostrane, bogato opremljene dnevne boravke, moderne kupaonice s walk-in tušem.

Odmor i opuštanje ovdje su na najvećem nivou zahvaljujući bazenu, plažama i hotelskom spa centru. Za gastronomski užitak zaslužan je jedan od najboljih hrvatskih chefova, Tom Gretić. U fine dining iskustvu uživa se u hotelskom restoranu Chemistry. Kuhanje će se temeljiti na domaćim namirnicama, a jela će biti predstavljena na invativne načine. Uz restoran Chemistry važna je i ime Potions; to je bar u kojemu će se pronaći najbolja hrvatska i istarska vina, likeri i destilati koji su u samom vrhu, među najboljim svjetskim brendovima.

Osim klasičnog boravka u luksuznom hotelu, ovdje je cilj ponuditi više – osigurati gostima posebno iskustvo i njaljepše uspomene. Moguće je vožnjom na jahti otkrivati ljepote Istre; otočiće Nacionalnog parka Brijuni, Limski kanal, rt Kamenjak i uživati u romantičnom krstarenju oko Rovinja. Odličan način za upoznavanje Istre je i izlet do najpoznatijih istarskih gradova gdje se uživa u krajolicima i gastronomiji, a odlično sikustvo nudi i Villa Cali, autentična seoska vila smještena usred prirodnih krajolika Istre.

Palazzo Rainis član je mreže luksuznih hotela Small Luxury Hotels i grupacije luksuznih hotela Adriatic Holidays.

Više informacija o novom Palazzo Rainis Hotel & Spa pronađite ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori