Kako proslaviti Novu godinu u Parizu poput lokalca?

View this post on Instagram

A post shared by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on

Teško je reći da se gotovo na svačijem popisu želja kada je doček nove godine u pitanju ne nalazi Paris. Postoji nešto posebno izazovno i u isto vrijeme tako dekadentno u gradu svjetlosti. Čak i ona toliko puta fotografirana, turistička mjesta u Parizu i dalje izgledaju tako chic. I bilo da je ružan i kišan dan ili je okupan suncem, ovaj grad nosi poseban šarm koji je bolno neodoljiv. Umjetnost, moda, hrana…u Parizu je sve tako višeslojno – nenametljivo, ali snažno i upečatljivo. Sva ta jednsotavnost, elegancija i profinjenost, upravo ga čini bezobrazno neusporedivim s bilo kojim drugim mjestom na Zemlji. Ukoliko vam se ostvari želja i zateknete se u Parizu baš u vrijeme Nove godine, zasigurno je ne biste voljeli provesti obično i turistički. Okusiti novogodišnji provod u Parizu poput pravog lokalca, zvuči toliko puta primamljivije. U nastavku donosimo nekoliko mjesta koja će učiniti da se provedete boemski i vibrantno, baš na pariški način.

View this post on Instagram

A post shared by Jacqueline Mikuta (@mikutas) on

Burleska na brodu

La Nouvelle Seine je usidrena odmah ispod Notre Dame, a tu se može jesti, piti i uživsti u kabare burleski u tajnom kazalištu. Ulaz je 30 € i uključuje čašu šampanjca, a njihov restoran ima šaroliku ponudu jela po pristupačnim cijenama (uključujući vegetarijansku opciju).

View this post on Instagram

A post shared by La Nouvelle Seine (@lanouvelleseine) on

Pariški Latino Bash

Za avanturističku zabavu, La Java je noćni klub koji se približava stotom rođendanu, skriven unutar arkade u art deco stilu u manje sjajnom dijelu grada. Ovaj podzemni plesni podij je mjesto gdje su Edith Piaf i Django Reinhardt odigrali neke od svojih prvih nastupa u 20-ima. U novogodišnjoj noći, ovo se mjesto pretvara u Fiestu Cumbia i obećava glazbeno putovanje diljem Latinske Amerike s raznim glazbenicima i DJ-ima, kao i projekcije i druga iznenađenja.

View this post on Instagram

A post shared by La Java (@lajavabelleville) on

Studio 54 na pariški način

Les Bains je mjesto koje je odgovor Pariza na Studio 54 u New Yorku i dočekalo je na svom plesnom podiju (ali i u bazenu) sve velike zvijezde – od Davida Bowieja do princeze Grace. Restoran na katu je doživio rebranding i atmosfera je sada užarenija nego ikad. Ovdje će vas sočekati električni kokteli, kremasta Burrata, primamljiv rižoto, egzotične gyoze, a glazba će cijelu noć milovati vaše uši. Nakon slavlja možete se spustiti u parišku  špilju kako biste plesali cijeliu moć. Ovdje ćete izdvoji 90 eura za tapase, čašu šampanjca i pristup klubu; 30 eura za pristup samo klubu (s početkom u 23:30).

View this post on Instagram

A post shared by Les Bains Paris Hotel (@lesbainsparis) on

Whiskey s Oscarom Wildeom

L’Hotel je posebno estetski privlačan hotel na lijevoj obali u kojem je živio, pisao i umro Oscar Wilde s poznatim posljednjim riječima: “Ili ova tapeta odlazi, ili ja.” Za one koji žele fino jesti, u Le Restaurantu možedobiti raskošan obrok sa 7 slijedova u iznosu od 300 – 400 € po osobi, s foie gras, pilećim tartufima, kavijarom, izvrsnim vinima i s još mnogo otmjenih detalja.

View this post on Instagram

A post shared by Glen Murphy (@glen_d_murphy) on

Tajna igraonica

Na  aveniji u Montmartreu, unutar nekadašnje vile obitelji Hermès na vrhu tajnog stubišta, Hotel Particulier de Montmartre ima  poseban bar zvan Le Très Particulier, a organizira i maskirani doček Nove godine. Ovdje se možete razmaziti raskošnim koktelima i jelima s raznovrsnim mnoštvom gostiju hotela i poznatih Parižana. Ako vas zanima samo ples, ulaz je besplatan, potrebne su maske i DJ počinje u 23.30.

View this post on Instagram

A post shared by KATERINA LEROY (@katerina_leroy) on

Foto. Instagram, Pexels

1