Nerazvikane plaže koje jedva čekamo posjetiti
Nerazvikane plaže koje jedva čekamo posjetiti

Nerazvikane plaže koje jedva
čekamo posjetiti

Ljeto nam je sve bliže pa nam misli polako bježe prema godišnjem odmoru. A idealni ljetni godišnji odmor uključuje puno sunca, more i prekrasne plaže na kojima se već zamišljamo kako uživamo. Srećom, naša se obala može pohvaliti brojnim otocima na kojima se kriju neke od najljepših uvala i plaža na svijetu, no i ostatak Europe ima se čime pohvaliti.

I dok su neke plaže zahvaljujući društvenim mrežama već toliko razvikane da je na njima gotovo nemoguće naći slobodno mjesto, postoje i oni skriveni dragulji koji tek čekaju da budu otkriveni.

To znači da ih turisti iz svih krajeva svijeta još nisu otkrili pa možete biti sigurni da ovdje nećete zateći gužvu. O kojim plažama se radi, donosimo u nastavku – možda jednu od njih odlučite posjetiti ove godine…

Plaža Kimilia, Grčka

Ova nerazvikana plaža okružena prekrasnim zelenim i tirkiznim vodama Jonskog mora nalazi se na egzotičnom otoku Kefalonija, a do nje vodi kratka šetnja stazom punom čempresa i maslina.

Cala Sa Forcanera, Španjolska

Ako budete imali sreće da ju posjetite, dočekat će vas pogled na stjenovite litice Costa Brave prekrivene bujnom vegetacijom i uronjene u kristalno čisto more.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Letizia? (@letiziabcn)

Plaža Melide, Španjolska

Plaža Melide nalazi se u ljetovalištu Cangas na jugozapadu Galicije, a prekrasna silueta otoka Cíes s druge strane plaže nije jedini krajolik u kojem ćete uživati – zalazak sunca s ove plaže također oduzima dah.

Plaža San Blas, Malta

Plaža (ili zaljev) San Blas smjestila se na Malti. Do ovog skrivenog mjesta na otoku Gozo može se doći samo pješice. Ljubitelji ronjenja će uživati na plaži San Blas jer je more nevjerojatno bistro.

Plaža Dafnoudi, Grčka

Baš kao i plaža Kimilia, plaža Dafnoudi jedna je od najbolje čuvanih tajni Kefalonije. Male špilje koje ćete pronaći s desne strane plaže svakako su dostojne fotke za Instagram.

Mgarr ix-Xini, Malta

Plaža Mgarr ix-Xini smještena je na južnoj obali otoka Gozo i pravi je skriveni dragulj Malte. Iako se nalazi u relativno izoliranom području, put do nje nije previše zahtjevan. Plaža je okružena impresivnim liticama i stijenama koje pružaju osjećaj privatnosti i mira. Kristalno čisto more čini je savršenim mjestom za plivanje i ronjenje, očuvana priroda okolnog područja nudi odlične mogućnosti za istraživanje, a fotografije će izgledati predivno.  

Plaža Sveti Jakov, Dubrovnik

Jedna od najljepših destinacija na Mediteranu, Dubrovnik, poznata je po svojoj bogatoj povijesti, impresivnim fortifikacijama i nevjerojatnoj ljepoti Jadranskog mora. U ovom spektakularnom gradu, skriva se prekrasna plaža koja očarava svojom jedinstvenom ljepotom – plaža Sveti Jakov.

Plaža Sveti Jakov smještena je na južnoj strani Dubrovnika, udaljena svega nekoliko kilometara od poznate gradske jezgre. Poznata je po svom očaravajućem bijelom šljunku, a s plaže se pruža predivan pogled.

Foto: Unsplash, Instagram, iStock

Učitati još
Zatvori