Zašto je London jedna od najljepših destinacija za provesti božićne blagdane?

@elena__marisa

London je jedan od najuzbudljivijih i najboljih gradova na svijetu pa uvijek postoji razlog ili izgovor da ga posjetite. Bez obzira na to za što ste zainteresirani, svatko će pronaći nešto za sebe i zato se glavni grad Engleske smatra jednim od najprivlačnijih gradova na svijetu. Iako je London predivan u svako doba godine, za vrijeme božićnih blagdana izgleda posebno čarobno.

Najljepša božićna svjetla

Cijeli grad je ukrašen predivnim ukrasima i instalacijama te je jedan od gradova s najljepšim božićnim svjetlima na svijetu. Ukrasi svake godine svojim sjajem nadmaše prethodnu, a posebna blagdanska atmosfera proteže se kroz cijeli grad. Posebno se ističe popularna tržnica Covent Garden, a 45 lustera u obliku imele, visine od 2.5-3.5 metra te s više od 700 svjetlećih ‘plodova’ jedna su od najprofinjenijih dekoracija u Londonu. Regent Street ukrašena je instalacijama u obliku anđela, a na Trafalgar Squareu nalazi se božićno drvce koje od 1947. London dobiva na poklon od Norveške kao zahvalu na britanskoj potpori za vrijeme Drugog svjetskog rata. 22 metra visoka jelka sjaji ukrašena sa 770 svjetlećih žaruljica. Kew Gardens ove godine ukrašen je s više od milijun lampica, a sve upotpunjavaju svjetlosne instalacije i dva kilometra osvijetljenih staza kroz biljke, okićena stabla, vatreni vrt i staklenik pun svjetlosnih efekata.

@blondewonderlust
@azul_mistico
@lovegreatbritain_it
@elena__marisa
@mydaisystyle

Klizanje u čarobnoj atmosferi

U Londonu možete pronaći više klizališta na čarobnim lokacijama, a jedno od njih je smješteno kod Prirodoslovnog muzeja (Natural History Museum). Sredinu krasi ogromno božićno drvce, a stabla oko klizališta osvjetljava tisuće lampica. Veličanstveno dvorište Somerset Housea također se svake godine pretvara u predivno klizalište koje se smatra jedim od najljepših u gradu. Dok se kližete, možete uživati u šampanjcu i tartufima, a navečer se sve pretvara u plesni podij na ledu zahvaljujući DJ-jevima, zabavama i festivalima. Rooftop bar Skylight London tijekom blagdana pretvoren je u klizalište s hokejem na ledu i cozy igluima gdje se možete zabavljati satima, dok Hyde Park Winter Wonderland, osim klizališta nudi i bogat program predstava i koncerata. Tu je i lunapark te božićni sajam na čijim kućicama možete uživati u ukusnoj hrani i piću pod šarenim svjetlima.

@rosielondoner
@oliviaandalice
@nastjastasija

Bajkovito uređeni restorani i kafići

Londonske ulice poznate su po divnoj estetici, a svaki kutak i ugao donosi neko novo iznenađenje. Osim što je cijeli grad osvjetljen lampicama, za vrijeme blagdana i brojni restorani, kafići i izlozi osvanu u božićnom ruhu. Restoran 34 Mayfair ove godine prekriva više od 14 tisuća božićnih ukrasa i dekoracija, a fasada restorana The Ivy Chelsea Garden pretvorila se u Narnijom inspiriran winter wonderland.

@juliet
@carokarmann

Rooftop bar Coppa Club s pogledom na Tower Bridge omiljena je lokacija brojnih turista, lokalaca i poslovnjaka koji tamo dolaze kako bi uživali u odličnoj hrani, toplim napitcima i čarobnim zalascima sunca. Iglu kafić stvoren je za zimsku uživanciju pod dekicama uz ležerno čavrljanje s prijateljima.

@carlyneave
@blondewonderlust

Najbolji provod za Novu godinu

U Londonu Novu godinu možete dočekati od Trafalgar Squarea pa sve do Buckinghamske palače. Na obalama Temze stotine tisuća ljudi iščekuje da Big Ben zazvoni u ponoć, a onda slijedi spektakularan light show i vatromet koji osvjetljavaju najpoznatije londonske znamenitosti kao što je London Eye. Odlični partyji čekaju vas i u mnogim pubovima i restoranima, ali i na klizalištu Prirodoslovnog muzeja. Zabave traju do jutra nakon čega se možete uputiti na brojne after partyje, a svakako nemojte propustiti ni Novogodišnju paradu koja je prošle godine obilježila 30. godišnjicu održavanja.

@elena__marisa


0