Najljepše plaže na otoku Krku za uživanje ovog ljeta
Najljepše plaže na otoku Krku za uživanje ovog ljeta

Najljepše plaže na otoku Krku za
uživanje ovog ljeta

Odmor, kupanje i druženja na plažama su scenarij iz snova koji donosi ljeto na hrvatskoj obali. Bez obzira na kojem dijelu Jadrana ljetujete ili planirate otići ove godine, sigurno ćete pronaći barem jednu predivnu plažu koja će ispuniti sve ono što ste zamišljali od svog godišnjeg odmora. Mi danas putujemo na Krk i otkrivamo njegove najljepše plaže, stvorene za uživanje i ljeto iz snova.

Otok Krk poznat je po vrlo čistom moru. Naziva se i otokom plavih zastava koje simboliziraju čistoću mora i kvalitetu ponude na plažama, a zanimljiv je podatak da se od ukupno 37 Plavih zastava na području Kvarnera, njih 15 nalazi baš na Krku. Otok ima različite vrste plaža, od pješčanih i šljunčanih do stjenovitih dijelova s betoniranim platoima pa će svatko pronaći nešto za sebe. Neke se nalaze u skrivenim uvalama do kojih se može doći jedino brodom ili pješice prirodnim puteljcima, a jedna od njih je i plaža Oprna.

Plaža Oprna

Oprna se smjestila u predivnom zaljevu u neposrednoj blizini mjesta Stara Baška. Jedna je od najljepših i najnepristupačnijih plaža na južnom dijelu otoka, ali kad vidite što vas čeka, uistinu je vrijedna truda. Ova prirodna šljunčana i pješčana plaža s kristalno čistim plavim morem očarat će vas svojom ljepotom. Upravo zbog nje na tisuće turista svake godine dolazi na Krk.

Do plaže je najlakše doći brodom. Mnogi izleti iz Krka u svom programu imaju posjet ovoj plaži pa vam je to jedna od opcija. Druga opcija za dolazak morskim putem je taxi boat. Do Oprne možete doći i kopnenim putem. U tom slučaju auto morate ostaviti na glavnoj cesti i zatim se pješice polako spustiti niz liticu po uskim stazicama. Ali, jednom kad se spustite i vidite gdje ste došli, nećete požaliti.

Vela plaža

Ako vas put ovog ljeta odvede na Krk, uz plažu Oprna, na listi mjesta koja morate posjetiti mora vam se naći i plaža Vela. U samom centru grada Baška koji okružuju vinogradi i maslinici smjestila se dvokilometarska Vela plaža čiji pogled seže na Velebit i pučinu. Jedna od njezinih posebnosti je specifičan zlatni odsjaj šljunka zbog kojeg će vaše fotografije s ljetovanja biti uistinu posebne.

Ova plaža definitivno je pravi izbor ako vam je potrebna cjelodnevna zabava. Osim što je jedna od najljepših u Hrvatskoj, na plaži Vela istinski ćete uživati jer je okružena slastičarnicama, restoranima, kafićima i štandovima sa suvenirima. Na plaži su vam dostupne i daske za jedrenje, suncobrani, pedaline i ležaljke.

Plaža Zala

Plaža Zala još je jedna prekrasna plaža na Krku koja će vas očarati. To je šljunčana plaža duga 110 metara, a nalazi se u mjestu Stara Baška. Do nje vodi asfaltirana cesta te lako možete doći automobilom, pješice ili biciklom. Za ljubitelje planinarenja tu je i alternativni put preko brda s kojeg se pruža predivan pogled na krajolik i more. A uvijek postoji opcija da nje dođete plovilom.

Tijekom sezone na Zali ćete naići na puno ljudi, no isplati se doći i okupati se ovdje. Ako vam smeta gužva, možete se voziti malo dalje makadamskom cestom i pronaći osamljenu uvalu samo za sebe.

Foto: Instagram (naslovna: @thenomad.life, @slkuii)

Učitati još
Zatvori