Fotogenične lokacije u Barceloni koje Instagram obožava
Fotogenične lokacije u Barceloni koje Instagram obožava

Fotogenične lokacije u Barceloni
koje Instagram obožava

Divni lokaliteti i koloristički detalji popularizirali su mnoge destinacije i približili ih širim masama. No, neka su mjesta oduvijek bila popularna među svjetskim putnicima. Jedan takav grad je Barcelona u koju se turisti uvijek rado vraćaju. Ako ste poželjeli upoznati ovu španjolsku ljepoticu, u nastavku smo izdvojili najpopularnije lokacije u Barceloni koje su toliko lijepe da je prava šteta ne ovjekovječiti ih i ne podijeliti ih sa svijetom putem Instagrama.

Barcelona, Tibidabo_Pixabay (1).jpg

Sagrada Familia

Barcelona je prepuna lijepih kadrova, no ako biste mogli posjetiti samo jedno mjesto, to mora biti Sagrada Familia.

Sagrada Familia je najposjećeniji spomenik u Španjolskoj, pod UNESCO-vom je zaštitom i izvanredan je arhitektonski dragulj. To je umjetničko djelo nadahnuto prirodom i jedina je nesavršenost da još nije dovršena! Najbolja fotografija koju možete snimiti u Sagrada Familia je s Placa de Gaudí, vrta s ribnjakom koji je savršen za igranje s refleksijama.

Međutim, postoje beskonačni kutovi za fotografiranje ovog remek-djela. Budite kreativni i iskoristite svu prednost ovog spomenika – svjetlo koje dolazi kroz vitraje je nešto što morate doživjeti.

Sagrada-familia, Barcelona_Pixabay.jpg

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana jedina je koncertna dvorana koja je ikada proglašena UNESCO-vom baštinom i još je jedan modernistički arhitektonski dragulj u Barceloni. Njezine boje i motivi prirode mogu se poistovjetiti s Gaudijevim djelima, ali ju je dizajnirao Lluís Domenech i Muntaner kao proviziju za katalonski Orfeo. Koncertna dvorana je lijepa na svim razinama: zvuk, boje i svjetlo.

Na Palau de la música Catalana naći ćete i jedno od najpopularnijih Instagram mjesta u Barceloni – šareni balkon. Unutrašnjost zgrade također je vrlo vrijedna. Prepustite se zaljubljivanju u boje!

Casa Batlló

Najbolje Instagram točke u Casa Batlló su prozori u glavnoj dnevnoj sobi, bijeli hodnik koji vodi do skladišta i njen šareni krov. Osim toga, njezina prekrasna fasada, jedna je od najlegendarnijih slika Barcelone.

Casa Batllo, Barcelona_Pixabay
Casa Batllo, Barcelona_Pixabay (2).jpg

Casa Mila

Barcelona čuva još jednu epsku Gaudijevu tvorevinu – Casa Mila. Ogromna zgrada s nadrealnim krovom koju ne smijete preskočiti vrijedan je motiv koji mora ukrasiti vaš Instagram profil pretvarajući se u divnu uspomenu.

Casa Mila, Barcelona_pexels.jpg
Casa Mila, Barcelona_pexels (3).jpg
Casa Mila, Barcelona_pexels (2).jpg

Katedrala – La Seu

Katedrala u Barceloni također poznata kao La Seu, nalazi se u gotičkoj četvrti i svaki dan tisuće ljudi okuplja se ispred nje kako bi uživali u svom vremenu.

Što se tiče Instagrama, ako želite samo fotografiju ispred katedrale, morate otići tamo u vrijeme zalaska sunca kako biste doživjeli istinsku ljepotu i epski doživljaj koji spaja blaženstvo i mir s predivnim ambijentom.

Katedrala u Barceloni_iStock.jpg

Slavoluk pobjede

Arc de Triomf je spomenik od crvene opeke koji stoji veličanstveno ispred parka Ciutadella. To je još jedna ikona u Barceloni koju ne biste smjeli propustiti!

Barcelona, Arc de Triomf_Pixabay.jpg

Park Güell

Park Güell je također jedno od najvažnijih djela Gaudijevog naslijeđa u Barceloni.

Najpopularnija fotografija na društvenoj mreži? Na Trgu prirode, sjedite na klupi i gledate na Barcelonu s vrha.

Park Güell, Barcelona_pexels-mehmet-turgut-kirkgoz.jpg

Foto: Pixabay, Pexels, Unsplash, iStock, Instagram

Učitati još
Zatvori