Jedna od najljepših pješčanih plaža skriva se na nenaseljenom otočiću na jugu Dalmacije

Ljeto je službeno počelo pa nam misli s pravom bježe prema godišnjem odmoru. Putovanja u inozemstvo ove godine preskačemo, a situaciju ćemo iskoristiti za istraživanje prirodnih ljepota Hrvatske. Iako mala, naša zemlja ih itekako ima, i to od unutrašnjosti pa sve do obale i otoka. Upravo jadranski otoci kriju neke od najljepših uvala i rajskih plaža koje su kao stvorene za idiličan odmor. Jedna od njih je plaža Saplun koja se nalazi na istoimenom otočiću kod Lastova.

Komadić raja na zemlji

Lastovo pripada skupini južno-dalmatinskih otoka, a oko njega se nalazi 46 otočića i hridi. Jedan od njih je Saplun, nenaseljeni otočić koji pripada Lastovnjacima. Saplun se ističe svojom ljepotom, borovinom i onime što je vrlo rijetko za otoke okružene otvorenim morem – biserno bijelim pijeskom.

Cijeli otok je izuzetno šumovit zbog čega ima dosta hlada, a njegova pješčana plaža svakog ljeta privlači nautičare i goste koji svoj godišnji odmor odluče provesti na Lastovu. Pijesak se nalazi samo u moru, a njegova količina varira ovisno o vjetrovima koji pušu zimi. Bitno je naglasiti da je plaža Saplun jedina pješčana plaža Lastova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miriam Cupaioli 🌊 (@miriamcupa) on

S obzirom da je nenaseljen, na Saplunu nema nikakve infrastrukture ni sadržaja pa je stvoren za potpuno uživanje u miru i tišini. Do njega možete doći vlastitom brodicom ukoliko je imate ili organiziranim izletima s Lastova. Ako ste svoj godišnji odmor planirali provesti upravo na Lastovu, svakako savjetujemo da odvojite jedan dan i posjetite ovaj rajski otočić koji vas, uvjereni smo, neće ostaviti ravnodušnima.

Foto: Instagram

0