Putnici odabrali najbolje svjetske destinacije koje se isplati posjetiti ove godine

Putnici odabrali najbolje svjetske destinacije koje se isplati posjetiti ove godine

Porto

Najveća turistička platforma TripAdvisor i ove je godine odabrala najbolje svjetske destinacije na temelju ocjena i recenzija putnika iz cijelog svijeta. Destinacije su podijeljene u nekoliko kategorija, uključujući onu koja izdvaja najpopularnije destinacije te onu u kojoj su se birale najbolje plaže na svijetu. Ove godine postoje i dvije nove kategorije – najbolje trending destinacije te najbolje destinacije u nastajanju.

Trending destinacije

Kategorija trending destinacija pokazuje koja su svjetska odredišta zabilježila najveći porast pozitivnih recenzija putnika, interesa za rezervacije i pretraživanja u posljednjih godinu dana na TripAdvisoru. Grad Kochi na jugozapadu Indije smjestio se na sam vrh, a slijede ga otok Luzon na Filipinima, Porto u Portugalu, Porto Seguro u Brazilu te malo brazilsko selo Gramado koje se našlo na petom mjestu.

Tel Aviv

Otok Lombok u Indoneziji smjestio se na šesto mjesto, Da Nang u Vijetnamu nalazi se na sedmom, a grčki otok Zakintos na osmom mjestu. Tel Aviv i Krakov zaokružuju top 10 trending destinacija. Od europskih destinacija u najboljih 25 našli su se i Malta (11. mjesto), Beč (15. mjesto), Budimpešta (20. mjesto) te Edinburgh (23. mjesto).

Destinacije u nastajanju

Kad su u pitanju najbolje destinacije u nastajanju, odnosno one koje se polako pojavljuju na radaru putinka i mogle bi postati popularne, ruski Kalinjingrad našao se na prvom mjestu, a odmah iza njega je albanski grad Saranda. Bejrut se smjestio na treće mjesto, egipatski Luksor na četvrto, dok se gradić Naoussa na grčkom otoku Parosu nalazi na petom mjestu. Njemački otok Rugen nalazi se na šestom mjestu, a slijede ga otok Phu Quoc u Vijetnamu, Monopoli u Italiji, La Paz u Meksiku te otok Curaçao.

Bejrut

Najpopularnije destinacije za putovanje u ovoj godini su najpoznatiji svjetski gradovi poput Londona i Pariza koji se nalaze na samom vrhu, zatim slijede grčka Kreta, Bali, Rim, Phuket, Sicilija, Majorca, Barcelona i Istanbul.

Popis svih destinacija možete pronaći na službenim stranicama TripAdvisora.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori