Najbolja mjesta za shopping u Firenci

Prekrasna stvar sa shoppingom u Firenci jest da je bogat, pristupačan i sadržajan; Centro storico, ili povijesno središte, dovoljno je malo da možete pokriti cijelo mjesto, ali i njegove trgovine – pješice.

Mnogi međunarodni dizajnerski brendovi smjestili su se u središtu grada (uglavnom na chi-chi Via Tornabuoni), postoje i brojni skriveni nezavisni butici i ateljei, gdje stoljetna tradicija nastavlja rasti, što čini gradsku maloprodaju scena tako uvjerljivom i privlačnom.

Zakoračite u ove trgovine, i naći ćete sve, od vrhunskih cipela po mjeri i prilagođene odjeće do nakita, proizvoda od kože, parfema izrađenih u zanatskim radnjama i ručno vezanih knjiga te raznoliku ponudu hrane i vina.

Butici odjeće i nakita u četvrti Santo Spirito i Santa Croce, a tržišta, sa svojim izrazito ne-dizajnerskim nalazima, također su vrijedni istraživanja.

U nastavku smo izdvojili najupečatljivija mjesta za shopping gdje ćete dobiti puno više od tumaranja mondenim trgovinama. Ovdje je iskustvo ono što je najljepše.

AquaFlor Firenze

Smješten u divnom zasvođenom prostoru velike palače iz renesansne ere, ovaj dućan ima ulaz od kojega će vas proći trnci. Kada jednom prođete kroz vrata, naći ćete se uronjeni u senzualni svijet mašte legendarne parfimerije.

Majstorski parfumer Nicola Bianchi osnovao je svoje poslovanje u Lucci prije nego što se preselio u ovaj prostor u susjedstvu Santa Croce u Firenci, jedinom izlazu za njegove kolekcije, koje su lijepo prikazane u ormarićima od mahagonije i stakla te postavljene na antiknim stolovima. To je jednako blagdan za oči kao i za osjetilo mirisa.

@aquaflorfirenze

The Mall Firenze

Zavirite u galerijski prostor raja za shoppingholičare – The Mall. Do ovog vrhunskog dizajnerskog outleta, smještenog u lijepom toskanskom krajoliku južno od Firence, voze redovne autobusne linije u trajanju od sat vremena od željezničkog kolodvora Santa Maria Novella u Firenci.

Dobro uređen prostor s drvenim stazama, zelenim travnjakom privlači rijeke turista, pogotovo tijekom ljetne sezone.

Ovdje uživaju u proizvodima i komadima s potpisom vrhunskih brendova kao što je Prada, Gucci i Balenciaga, ali sve je vrijedno vremena i truda ako imate dovoljno sreće i da uz pravi estetski doživljaj još i uspijete jeftino pronaći Ferragamove cipele.

@themalloutlets

Angela Caputi Giugiù

Inspirirana klasičnim holivudskim filmovima, Angela Caputi započela je svoj biznis nakita u Firenci sedamdesetih godina prošlog stoljeća i uspjela se držati svojih izvornih zanatskih načela čak i dok se uzdizala u poslovnom svijetu i ostvarila svjetsku slavu.

Ona i dalje koristi materijale proizvedene u Italiji, a sami komadi se još uvijek sastavljaju u susjedstvu Santo Spirito, gdje se i sama Caputi često nalazi. Svojim prepoznatljivim stilom bijele kose i zrnastog nakita, lako je prepoznatljiva i uvijek susretljiva. To je iskustvo koje nećete dobiti nigdje drugdje.

Madova

Obitelj Donnini ručno izrađuje rukavice od 1919. godine, a ta je trgovina, koja je otvorena 1954. pored svoje tvornice, nedaleko od Ponte Vecchia, još uvijek jedino mjesto gdje možete osobno kupiti modne dodatke (možete naručiti i online) ). Trgovina je u potpunosti je obložena policama i ladicama, sve složeno s uredno zapakiranim rukavicama u svakom obliku, veličini i boji. Asistent će vas pitati što tražite, izmjeriti ruku i pomoći sugestijom dok ne pronađu savršeni par za sebe. Za muškarce, tu je i par s janjećom kožom; za žene, par crnih kožnih rukavica s crnim i detaljima u boji fuksije je izdanje koje se ne propušta.

Foto: Pixabay, Instagram

0