Nadomak Korčule, na otočiću Vrniku, otvoreno je ovo genijalno mjesto

Baš kad smo mislili da nas Korčula ne može više oduševiti, nova sezona je donijela još lijepih novosti i mjesta koja treba obići. Na otoku Vrniku, jedinom naseljenom otoku u korčulanskom arhipelagu nedavno je otvoren Vrnik Arts Club, jedinstveni koncept smješten u nekadašnjoj otočkoj školi koji se sastoji od umjetničke galerije, mini muzeja, suvenirnice, restorana s tradicionalnim morskim jelima te dva luksuzna apartmana u potkrovlju.

Vrnik Arts Club

Napuštena i neodržavana zgrada škole potpuno je obnovljena i pretvorena u umjetnički klub koji je vrata otvorio izložbom australskog umjetnika Charlesa Billicha.
Tema izložbe su korčulanske vedute koje je slikar početkom ljeta slikao na raznim otočkim lokacijama.

A post shared by Nina Parker (@antoninaparker) on

Pokraj galerijskog prostora nalazi se stara učionica, a da bi stoljeće stara školska atmosfera bila potpuna, napravljene su replike starih učeničkih stolova, a prostor je opremljen originalnim abakusom, pločom, morskim spužvama, posudicama za tintu i perima za pisanje.

U restoranu s limitiranim brojem stolova glazba dopire isključivo s gramofona, a glavni kuhar Darko Vlašić priprema tradicionalna dalmatinska jela na moderan način.

Zamislite samo taj mir i sve arome mora – ako se ovog ljeta nađete u korčulanskim ”vodama”, svakako posjetite Arts Club i osjetite jedinstveni šarm otoka Vrnika.

Instagram: @vrnik.arts.club

Facebook: www.facebook.com/VrnikArtsClub

0