Nadomak Korčule, na otočiću Vrniku, otvoreno je ovo genijalno mjesto

Nadomak Korčule, na otočiću Vrniku,
otvoreno je ovo genijalno mjesto

Baš kad smo mislili da nas Korčula ne može više oduševiti, nova sezona je donijela još lijepih novosti i mjesta koja treba obići. Na otoku Vrniku, jedinom naseljenom otoku u korčulanskom arhipelagu nedavno je otvoren Vrnik Arts Club, jedinstveni koncept smješten u nekadašnjoj otočkoj školi koji se sastoji od umjetničke galerije, mini muzeja, suvenirnice, restorana s tradicionalnim morskim jelima te dva luksuzna apartmana u potkrovlju.

Vrnik Arts Club

Napuštena i neodržavana zgrada škole potpuno je obnovljena i pretvorena u umjetnički klub koji je vrata otvorio izložbom australskog umjetnika Charlesa Billicha.
Tema izložbe su korčulanske vedute koje je slikar početkom ljeta slikao na raznim otočkim lokacijama.

Pokraj galerijskog prostora nalazi se stara učionica, a da bi stoljeće stara školska atmosfera bila potpuna, napravljene su replike starih učeničkih stolova, a prostor je opremljen originalnim abakusom, pločom, morskim spužvama, posudicama za tintu i perima za pisanje.

U restoranu s limitiranim brojem stolova glazba dopire isključivo s gramofona, a glavni kuhar Darko Vlašić priprema tradicionalna dalmatinska jela na moderan način.

Zamislite samo taj mir i sve arome mora – ako se ovog ljeta nađete u korčulanskim ”vodama”, svakako posjetite Arts Club i osjetite jedinstveni šarm otoka Vrnika.

Instagram: @vrnik.arts.club

Facebook: www.facebook.com/VrnikArtsClub

Učitati još
Zatvori