INSTA(NT) TRAVEL: Jeste li znali da u Hrvatskoj postoji otok jelena?
INSTA(NT) TRAVEL: Jeste li znali da u Hrvatskoj postoji otok jelena?

INSTA(NT) TRAVEL: Jeste li znali da u
Hrvatskoj postoji otok jelena?

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti. Otok Badija je jedan od najljepših bisera na Jadranskoj obali, a u nastavku otkrivamo i zašto. Ovaj otočić skriva ne samo prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu, već je i dom posebnim stanovnicima – jelenima lopatarima. Njihova prisutnost na otoku čini Badiju još posebnijim i nezaboravnijim za sve posjetitelje koji traže mir i bajkovito iskustvo s ljetovanja.

Otok jelena

Svojom prekrasnom prirodom, kulturnom baštinom i mirnom atmosferom, otok Badija privlači mnoge posjetitelje koji traže opuštajući bijeg od užurbanosti gradskog života. Što ne čudi jer je otok poznat po svojoj spektakularnoj prirodi i bogatom mediteranskom vegetacijom. Otok je okružen kristalno čistim morem što privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

No, jeleni koji slobodno lutaju njegovim šumama i livadama jedna su od najuzbudljivijih atrakcija otoka. Otočić se nalazi u korčulanskom zaljevu, a čim stupite nogom s broda na otok, okružit će vas jeleni!

Otok Badija_iStock, Wirestock

Njihova nazočnost pridonosi osjećaju autentičnosti i harmonije s prirodom, čineći posjet otoku još posebnijim iskustvom. Jeleni su stvorili jedinstvenu simbiozu s prirodom, a posjetitelji često imaju priliku promatrati ih u njihovom prirodnom okruženju, kao i hraniti ih i maziti. Budući da su vrlo pitomi, umiljati, znatiželjni, imajte na umu da pri posjetu ovome otoku sa sobom ponesete pokoju mrkvu ili jabuku.

Otok Badija_iStock

Povijesni samostan koji dominira vizurom Badije

Otok je dobio ime po franjevačkom samostanu koji je izgrađen u 15. stoljeću, a i danas dominira vizurom Badije. Ovaj povijesni samostan privlači mnoge posjetitelje koji žele otkriti kulturnu baštinu otoka, a preuređen je pedesetih godina prošlog stoljeća. Međutim obići ga se može samo uz prethodnu najavu.

Uzmite vremena za posjeti otoku Badiji i istražite njegovu ljepotu koja će vas očarati i pružiti vam izvanredno iskustvo koje nadmašuje klasične ljetne destinacije.

Učitati još
Zatvori