Najljepša destinacija na moru za proljetni i ljetni vikend odmor

Najljepša destinacija na moru za
proljetni i ljetni vikend odmor

Dolaskom pravog proljeća, a mogli bismo reći i ljetnih temperatura, sve o čemu razmišljamo je bijeg na more. Iako je godišnji odmor još daleko, kao i ono pravo vruće ljeto, vikend na moru sada nam zvuči kao savršena ideja. Ono što trebamo od vikenda na moru u ovom i nadolazećim mjesecima je more, sunce, mir, priroda, ali i aktivno vrijeme za sebe. Pronašli smo savršenu destinaciju na moru koja sve to nudi i složili mali vodič za vikend kakav vam treba!

Odmor za tijelo i dušu u čarobnoj Istri

Jedna od zasigurno najljepših i najčarobnijih destinacija u Hrvatskoj su Brijuni. Dva otoka i dvanaest otočića čine popularno istarsko otočje Brijune, koji su po mnogočemu posebni. Već samim dolaskom u Istru osjetit ćete jednu posebnu atmosferu kao nigdje u Hrvatskoj – ovdje vlada opuštena atmosfera, ljudi su nevjerojatno ljubazni, a priroda je čarobna. Malo mjesto Fažana do kojeg trebate doći kako biste se ukrcali na brod za Brijune već će vas osvojiti svojim šarmom, malom lukom, simpatičnim lokalima i živopisnim kućama. Svaka uličica ovdje priča svoju priču, no ipak ćete jedva čekati ukrcaj na brod i avanturu koja vas očekuje na Brijunima.

Nacionalni park Brijuni

Jednom kada stignete na Brijune – iako ste u Istri – bit ćete u magičnom svijetu koji živi sam za sebe. Priroda je čarobna, a svaki kutak zove na uživanje u aktivnostima na otvorenom. Veliki Brijun i Mali Brijun, dva najveća otoka, najčešće su odredište turista koji dolaze uživati u nacionalnom parku, upoznati bogatu floru i faunu, posjetiti muzej Josipa Broza Tita i safari park te pogledati predstavu popularnog kazališta Ulysses. Brijuni su nekada bili sinonim za glamurozan odmor, bili su poznati pod nadimkom “raj na zemlji“, a njegovim ljepotama uživale su zvijezde poput Angeline Jolie i Sophie Loren.

Gdje odsjesti?

Danas se na Brijunima nudi bogat sadržaj aktivnosti za svakog gosta, a ako odlučite vikend provesti ovdje, znamo gdje je najljepše odsjesti i u kojim aktivnostima možete uživati. Hotel Istra Neptun smješten je na samoj obali mora u glavnoj luci Velikoga Brijuna, na samo 10 minuta udaljenosti od najljepše plaže. Gosti hotela mogu izabrati sobu s pogledom na park ili na more. Iz soba možete vidjeti velobrijunsku luku, Fažanski kanal i istarsko kopno, ili pak brijunsko zelenilo koje ujutro i uvečer uljepšavaju krda jelena u šetnji. Odmor uz kristalno plavo more pruža predah od stresa i povratak prirodi – ovakvo iskustvo moguće je doživjeti samo na Brijunima.

Posjetitelji hotela uživaju u jedinstvenom doživljaju spoja povijesti i netaknute prirode uz miris stoljetnih borova i mora. Tišina i mir nacionalnoga parka idealne su i za sportske aktivnosti, ali i punjenje baterija kroz zanimljive, drugačije aktivnosti koje se ovdje organiziraju za goste hotela.

Aktivnosti za goste u svibnju

Kroz svibanj se za hotelske goste organizira nezaboravna škola trčanja. Subotom u trajanju od 17 do 19 sati događa se zajedničko ispitivanje trenutne kondicijske pripremljenosti i upoznavanje Brijuna kroz lagano večernje trčanje. Nedjeljom škola trčanja traje od 9 do 11 sati, a obuhvaća jutarnji trening razbuđivanja organizma uz lagano trčanje i istezanje, vježbanje tehnike trčanja te 20 minuta bazičnih vježbi za jačanje trupa (vježbe za leđa, trbuh, prsa, ramena). Slijedi nezaboravan trening uz more u trajanju od 1 sat i 30 minuta. Bili aktivan trkač ili tek razmišljate o novoj aktivnosti u kojoj ćete uživati, ovdje je sve prilagođeno vama i vašim mogućnostima i željama. Ovo je zasigurno najljepša prilika za zavoljeti trčanje – uz more, borove aleje i potpunu prepuštenost trenutku.

Prijave za školu trčanja odvijaju se na recepciji u subotu najkasnije do 10 sati.

Aktivnosti za goste u lipnju

U lipnju se za goste organizira snorkeling na arheološkoj lokaciji u uvali Verige. Na istočnoj strani Velog Brijuna, u podmorju uvale Verige, nalaze se ostaci autentične rimske vile. Plivajući i roneći s maskom, disalicom i perajama (snorkeling), na stazi dužine 500 metara s iskusnim stručnim pratiteljem moći ćete doživjeti nezaboravni podvodni svijet Brijuna. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje podvodnog svijeta i sve one koji tek čekaju pravu priliku za upoznavanje čari ronjenja i bogatstva života pod morem da se okušaju u ovoj predivnoj aktivnosti. Nakon šetnji i aktivnosti na kopnu Brijuna, sada možete otkriti mnogobrojne i zanimljive morske životinje koje čuvaju raskošnu rimsku ladanjsku vilu.

Više informacija o programu i cijenama donosimo ovdje.

Aktivnosti za goste u srpnju i kolovozu

Aktivnost u kojoj će gosti moći sudjelovati kroz ljetne mjesece, srpanj i kolovoz, je joga! Uz sve ostale dinamičnije sportsko-rekreativne aktivnosti organizirane za goste hotela na  Brijuna, joga će poslužiti kao idealna relaksacija. Za najtoplije mjesece, kada ćete sigurno uživati i u plivanju i šetnjama, organizira se malo “mirniji” zajednički oblik vježbanja.

Joga koja blagotvorno djeluje na um i tijelo vrlo je cijenjena zbog svoje sposobnosti da smanji razine stresa, potakne dobro raspoloženje, ali također daje i opsežne fizičke zdravstvene prednosti. Sat joge u Mediteranskom vrtu provodit će stručna osoba, a za svakog gosta bit će to jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Satovi joge za hotelske goste održavati će se dvaput tjedno u trajanju od 1 h.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori