Odmor iz snova u kamenoj kući na seoskom imanju u Istri

Odmor iz snova u kamenoj kući na
seoskom imanju u Istri

Istra terra magica odnosno čarobna zemlja kako ju mnogi nazivaju, skriva brojne čati i  ljepote. Poznata po prekrasnim pejzažima s tisuću boja, kamenim kućama i stoljetnim maslinicima. Nekoliko minuta od Labina smjestila se idilično imanje Morchaki.

Morchaki je puno više od kamene kuće, to je povijesno obiteljsko imanje smješteno na čak 43 hektara te okruženo šumama i maslinicima. U prošlosti je primarna djelatnost bila poljoprivreda, stočarstvo i proizvodnja vina. Renovirano je u potpunosti 2012. godine i prenamijenjeno u turističku djelatnost. Iskusite Istru u tradicionalnom seosokom stilu uz dašak luksuza. 

Dašak talijanske Toskane u Istri

Morchaki kuća za odmor, iako smještena samo nekoliko minuta vožnje od Rabca u relativno urbanom okruženju pruža iznimnu razinu privatnosti. Pogled s imanja preko maslinika livada i šuma seže u nedogled. Pozicija objekta neodoljivo podsjeća na pitoreskne brežuljke Toskane. Morchaki je idealan odabir za veće obitelji ili društva koja žele privatnost u sigurnoj okolini.

Wellness centar u kamenoj kući? Može!

Morchaki imanje sastoji se od tri kamene kuće. Uređen u moderno rustikalnom stilu, objekt ima sadržaja na pretek. U sklopu glavnog objekta nalazi se finska sauna, turska kupelj i hidromasažni bazen, pa tako možete uživati u svojoj spa zoni. Osim spavaćih soba tu je i veliki vanjski bazen, roštilj, sadržaji za djecu, šetnica na samom imanju i radionica u kojoj možete iznajmiti bicikl.

Autohtoni suvenir iz srca maslinika

Na imanju je zasađen maslinik  sa stablima istarske bjelice i buže, dvije autohtone sorte Istre i Kvarnera. Tradicionalnim postupkom hladnog prešanja proizvodi se ulje zlatno-zelene boje, opojnog mirisa i arome. U rimsko doba tako proizvedeno ulje bilo je posebno cijenjeno i poznato kao Oleum Ex Albis Ulivis. Maslinovo ulje možete degustirati ili pak ponijeti kao autentičan suvenir.

Odmoriti dušu i tijelo možete cijele godine jer kako kažu na službenoj stranici: voćke u cvatu u proljeće, tople boje jeseni, zimsko opuštanje u sauni ili uz ognjište uz čašu dobrog vina: ovdje je svako godišnje doba prekrasno za boravak.

 

Foto: Morchaki Resort

Učitati još
Zatvori