Imamo nekoliko ideja za jesenske vikend izlete po povoljnim cijenama

Foto: Domagoj Sever; izvor: Hrvatska turistička zajednica

Jesen je doba godine s najljepšom paletom boja koja nas iz godine u godinu iznova očarava svojom ljepotom pa je ujedno idealno za kratka vikend putovanja po Lijepoj našoj. Iako su nam stigli malo hladniji dani, dokle god je sunčano, slobodne vikende tako iskorištavamo za izlete. Boravak u prirodi i na svježem zraku uvijek je dobra ideja za druženje s obitelji i prijateljima, a ujedno i super prilika da zajedno istažimo neku novu destinaciju.

Ako vam nedostaje inspiracije i ne znate kamo se uputiti ove jeseni, dobro je znati da je uz tijeku “Mjesec hrvatskog turizma”. Do kraja listopada možete otkriti i istražiti posebnosti svih dijelova Hrvatske, uz značajno niže cijene smještaja, gastronomskih ponuda, kulturnih i prirodnih atrakcije te raznih izleta i aranžmana. Kako bismo vam olakšali izbor, pregledali smo ponudu i izdvojili nekoliko super ideja za izlet na koji se možete uputiti već ovog vikenda!

Doživite jesen na Plitvicama

Foto: Luka Esenko; izvor: Hrvatska turistička zajednica

Atraktivni slapovi, jezera i priroda koja ih okružuje čini Plitvička jezera jednom od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj. Baš zato su idealno mjesto za izlet u bilo koje doba godine. Na proljeće kad se sve zazeleni, u zimu kad se pretvore u snježnu bajku, ali i tijekom jeseni, kad su obojana najljepšim bojama.

Plitvice su naš najstariji i najveći nacionalni park, a njihova neobuzdana ljepota prirode očarat će svakoga. Bez obzira na to jeste li ih već posjetili, svaki dolazak za Plitvice iznova ćete pamtiti. Ovog listopada imate priliku iskustiti čari jeseni u NP Plitvička jezera uz snižene cijene ulaznica pa je pravo vrijeme da isplanirate izlet. Cijena ulaznice za odrasle i studente iznosi 100 kn, za djecu od 7 do 18 godina 35 kn, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan.

Obiđite brodom Kopački rit

Foto: Ivo Biočina; izvor: Hrvatska turistička zajednica

Najveća raskoš zelenila vode i šume u Slavoniji i Baranji i njihov najveći prirodni biser odnosi se na područje Parka prirode Kopački rit. Obuhvaća močvarni prostor oko ušća Drave u Dunav kod Osijeka, koji je zbog nedostupnosti i izloženosti poplavama ostao u prirodnom stanju još od davnih vremena.

Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta te predivan krajolik samo su neki od razloga zašto je Kopački rit privlačan posjetiteljima. Do njega lako možete doći automobilom, a možda ga je najbolje obići brodom ili čamcem. Na jezeru Veliki Sakadaš očekuju vas plovila kojim započinje uzbudljiva avantura kroz Posebni zoološki rezervat. Plovidba traje oko sat vremena (čamcem i više sati), a na raspolaganju vam je i stručni vodič s kojim ćete zajedno zaploviti kroz čudesni svijet poplavne doline Dunava. U tjednu od 25. do 31.10. u okviru “Mjeseca hrvatskog turizma” možete uživati u izletu brodom po jedinstvenoj promotivnoj cijeni od 50 kn za sve kategorije (redovna cijena izleta brodom je 80 kuna).

Prespavajte u dvorcu Janković

Foto: Saša Pjanić; izvor: Hrvatska turistička zajednica

Ako ste oduvijek željeli prespavati u dvorcu, zaputite se u nedavno obnovljeni dvorac Janković u Suhopolju. Baš kao iz neke bajke, buđenje u dvorcu Janković posebna je atrakcija. Izgrađen sredinom 18. stoljeća, dvorac je svoj sadašnji izgled dobio početkom 20. stoljeća za vrijeme Elemira Jankovića. Okružen je čarobnim perivojem, zaštićenim dobrom parkovne arhitekture, a i sam dvorac je zaštićeno kulturno dobro graditeljske baštine.

Dvorac Janković danas raspolaže s 15 moderno uređenih dvokrevetnih soba u kojima ćete se buditi uz cvrkut ptica i s pogledom na beskrajno zelenilo. Uživat ćete potom u bogatom doručku, prije nego krenete u istraživanje samog dvorca i njegove okolice. Tijekom “Mjeseca hrvatskog turizma”, 2 noćenja s doručkom u DeLuxe sobi za dvije osobe i najam bicikala u Centru za posjetitelje “Dvorac Janković” platit ćete 884 kn (redovna cijena je 1.360 kn).

Istražite rt Kamenjak električnim biciklom

Foto: Aleksandar Gospić; izvor: Hrvatska turistička zajednica

Ništa se ne može usporediti s osjećajem vožnje e-bicikla uz obalu rta Kamenjaka. Ova je obala jedna od najljepših u Hrvatskoj i pravo je mjesto za bijeg od gradske gužve. Na turi koja traje tri i pol sata imate priliku upoznati se s kopnenim i morskim ljepotama ovog kraja. Pritom ćete otkriti nevjerojatne zaljeve, predivne plaže, tirkizno more i mirnu obalu na kojima se možete opustiti. Standardna cijena ovog izleta je 500 kn, no tijekom “Mjeseca hrvatskog turizma” izlet ćete platiti u pola cijene, odnosno 250 kn.

Još odličnih prijedloga za izlete po Hrvatskoj u sklopu “Mjeseca hrvatskog turizma” možete pronaći ovdje.

Foto: Domagoj Sever, Luka Esenko, Ivo Biočina, Saša Pjanić, Aleksandar Gospić / Hrvatska turistička zajednica

0