Ne možemo se nagledati ove kolibe u srcu talijanskih planina koja je sinonim za odmor iz snova

Nakon blagdana i dočeka nove godine, mnogima je od nas na umu putovanje na kojem ćemo se zaista odmoriti, a tradicionalno su siječanj i veljača mjeseci u kojima ljubitelji skijanja i snowboardanja ponajviše uživaju. Upravo je to peak sezone skijanja i period u kojem ćete na popularnim ski destinacijama susresti turiste sa svih krajeva svijeta. Međutim, čak i ako niste od samog skijanja i snježnih radosti, zimski odmor može biti baš ono što vam treba. Nedavno smo vam pisali o Bad Gasteinu, austrijskom gradiću u kojem ćete se osjećati kao da ste ušetali u film Wesa Andersona, u kojem ćete doživjeti pravu zimsku idilu. Austrija i Njemačka ultimativne su destinacije kad govorimo o zimskim putovanjima, uz pregršt malih mjestašca koja zahvaljujući arhitekturi i stilu djeluju uistinu kao iz bajke.

No, onaj ultimativni zimski odmor zapravo je daleko od bilo kakve gradske ili skijaške vreve. Zamislili smo u ga u srcu Dolomita u Italiji u jedinstvenoj luksuznoj kolibi kakvu nećete vidjeti svaki dan. Doslovce između planina i s panoramskim pogledom na Dolomite, luksuzni Mi Chalet smješten je u mjestašcu La Villa i naša je posljednja opsesija o kojoj sanjarimo…I činjenica da na posjedu žive simpatične alpake čini je još nevjerojatnijom!

Mi Chalet – luksuzna koliba kakva se ne viđa često

Talijanski Dolomiti kriju ovaj pravi mali dragulj arhitekture. Mi Chalet koliba obiteljski je posjed kojim danas upravlja obitelj Castlunger, a dizajnirao ju je i osmislio renomirani arhitekt Karl Heinz Castlunger. Okružena je velikim vrtom u kojem slobodno žive pitome alpake, a smještena je između planina u malom mjestu La Villa. Ekskluzivna koliba kupolastog tipa spaja elegantnu i cozy estetiku. Na 130 kvadratnih metara, prostrana koliba nudi veliku dnevnu sobu s pogledom na planine, modernu kuhinju otvorenog tipa, veliku spavaću sobu na gornjem katu koji gleda na vrt i alpake Coco i Chanel, a tu su i walk in ormar, kupaona s kadom i saunom.

Na interijeru je radila supruga arhitekta, stilistica interijera Antjesusann Castlunger koja je brojnim neutralnim detaljima i elegantnim dekorom zaokružila cijelu priču. Unutrašnjost koliba osmišljena je tako da se uklapa u prirodno okruženje planina pa je tako drvo glavni materijal koji prevladava, a Castlungeri su je zamislil kao eco-friendly oazu u kojoj se posjetitelji maksimalno mogu opustiti daleko od gužva. Dodatna je pogodnost što je za vrijeme boravka ovdje moguće bukirati masaže ili druge tretmane, kao i privatnog chefa te naručiti doručak.

Međutim, čak i ako poželite napustiti ovaj mali raj, nedaleko Mi Chaleta nalaze se brojne aktivnosti poput jahanja, planinarskih staza i paraglajdinga, dok se na kraju svega možete opustiti u vanjskom grijanom bazenu u vrtu ove kolibe iz sna.

Više o ovoj kolibi iz snova pronađite ovdje.

Foto: Instagram

0