U Londonu je počeo najraskošniji advent ikad, u prosincu ga možete posjetiti za samo 20 eura
U Londonu je počeo najraskošniji advent ikad, u prosincu ga možete posjetiti za samo 20 eura

U Londonu je počeo najraskošniji advent ikad, u prosincu ga možete posjetiti za samo 20 eura

Početak studenog neslužbeno je vrijeme kada počinjemo odbrojavati dane do Božića – ali i do početka adventa kada zapravo cijela božićna bajka počinje u punom smislu. Iako su božićne kolekcije ukrasa za dom, adventski kalendari i božićni filmovi teme o kojima se već naveliko priča, a putovanja na najljepše adventske sajmove u Europi upravo se planiraju, većina europskih gradova s božićnim ukrasima i lampicama pričekat će kraj studenog ili početak prosinca. London je pak, prvi u Europi, svoje ulice već prije nekoliko tjedana počeo pripremati za najljepšu zimsku priču.

Ukrasi su tako već neko vrijeme krasili grad, a 2. studenog održano je i službeno paljenje lampica na Oxford Streetu, jednoj od najprometnijih turističkih i shopping ulica u gradu. Tisuće okupljenih posjetitelja u centru Londona zabilježili su prekrasne prizore paljenja lampica. A do današnjeg datuma upaljene su lampice i na drugim najvažnijim lokacijama – Carnaby Streetu, Covent Gardenu, Regent Streetu…

Najraskošniji advent

Londonska božićna svjetla svake godine prvo osvijetle Oxford Street, koji je ovoga puta osvijetljen u četvrtak, 2. studenog. Covent Garden zasjao je u utorak, 7. studenog, Carnaby Street osvijetljen je u srijedu, 8. studenog, dok su Regent Street i St James’s zasjali u četvrtak, 9. studenog. Tijekom studenog i prosinca pa sve do početka siječnja, London će blistati raskošnije nego ikad. Lampice će osvijetliti još brojna mjesta.

Proslavite najčarobnije doba godine dok šećete londonskim ulicama ukrašenim u pravom božićnom duhu. Dok se grad sprema za najljepše doba godine, nema boljeg mjesta za upijanje blagdanskog veselja od ovog povijesnog i živahnog područja glavnog grada – London Bridgea. Od očaravajućih tržnica do hipnotizirajućih svjetala, divnih iskustava kupnje do ukusnih jela, Londonski most i okolna područja riznica su blagdanskih užitaka.

Božićni duh već je zavladao Londonom

London je jedna od najljepših destinacija za božićne blagdane. Najpoznatije božićne dekoracije u cijelom Londonu upravo su one na Oxford Streetu, a jedna novost od ove godine jest da će London biti održiviji nego ikad. Ulica će i dalje biti osvijetljena s 5000 visećih zvjezdica i pružati čarobne prizore, no božićne zvijezde Oxford Streeta ove će godine svaki dan sjati nešto kraće u pokušaju da smanje potrošnju energije usred krize troškova života u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zvijezde su napravljene od oko 300.000 LED žarulja izrađenih od recikliranog polimera, što je velika prednost za održivost, jer su 75% učinkovitije od standardnih žarulja.

Božićno drvce na Trafalgar Squareu

Paljenje svjetla na božićnom drvcu na Trafalgar Squareu održat će se 7. prosinca 2023. u 18 sati. Božićno drvce na Trafalgar Squareu šlag je nakraju i zaokružuje cijelu adventsku priču u Londonu

Paljenje lampica na božićnom drvcu prate božićne pjesme koje obično pjeva zbor, a od 9. do 24. prosinca različiti zborovi pjevat će božićne pjesme u podnožju ovog golemog stabla.

Dok mi nestrpljivo iščekujemo da i hrvatski gradovi zasjaju u božićnom duhu, u nastavku uživamo u fotografijama londonske čarolije. Londonski advent ove godine možete posjetiti po iznimno povoljnim cijenama; aviokarte iz Zagreba do Londona ovog prosinca možemo pronaći već od 20€!

Advent u Londonu: Povoljne aviokarte

Trenutno su preko irske low cost kompanije Ryanair dostupne iznimno povoljne avionske karte za London. Naime, iz Zagreba možete odletjeti za London (Stansted) u prosincu po nešto povoljnijim cijenama, već od 19.99 eura. Svakako na vrijeme rezervirajte svoja mjesta i uživajte u čarobnoj atmosferi.

 

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash, Oxford Street, TikTok

Učitati još
Zatvori