Advent u Londonu: povratne aviokarte iz Zagreba i Trsta već od 20€
Advent u Londonu: povratne aviokarte iz Zagreba i Trsta već od 20€

Advent u Londonu: povratne aviokarte iz
Zagreba i Trsta već od 20€

Početak studenog neslužbeno je vrijeme kada počinjemo odbrojavati dane do Božića – ali i do početka adventa kada zapravo cijela božićna bajka počinje u punom smilsu. Iako su božićne kolekcije ukrasa za dom, adventski kalendari i božićni filmovi teme o kojima se već naveliko priča, a putovanja na najljepše adventske sajmove u Europi upravo se planiraju, većina europskih gradova s božićnim ukrasima i lampicama pričekat će kraj studenog ili početak prosinca. London je pak, prvi u Europi, svoje ulice već prije nekoliko tjedana počeo pripremati za najljepšu zimsku priču.

Ukrasi su tako već neko vrijeme krasili grad, a 2. studenog održano je i službeno paljenje lampica na Oxford Streetu, jednoj od najprometnijih turističkih i shopping ulica u gradu. Tisuće okupljenih posjetitelja u centru Londona zabilježili su prekrasne prizore paljenja lampica.

Londonski advent ove godine možete posjetiti po iznimno povoljnim cijenama; aviokarte iz Zagreba i Trsta do Londona ovog studenog i prosinca možemo pronaći već od 20€!

Advent u Londonu: Povoljne aviokarte

Trenutno su preko irske low cost kompanije Ryanair dostupne iznimno povoljne avionske karte za London. Naime, iz Zagreba možete odletjeti za London (Stansted) u terminima: 29.11. -01.12., 29.11.-03.12., 30.11.-03. 12. i 1.12.-03.12., dok iz Trsta za London (Stansted) možete putovati u terminima: 25.11.-29.11, 26.11.-29.11., 03.12.-06.12., 03.12.-09.12., 09.12.-13.12. i 10.12.-13.12.

Karte su dostupne u ograničenim količinama, pa ako planirate putovanje, budite brzi!

Božićni duh već je zavladao Londonom

London je jedna od najljepših destinacija za božićne blagdane. Najpoznatije božićne dekoracije u cijelom Londonu upravo su one na Oxford Streetu, a jedna novost od ove godine jest da će London biti održiviji nego ikad. Ulica će i dalje biti osvijetljena s 5000 visećih zvjezdica i pružati čarobne prizore, no božićne zvijezde Oxford Streeta ove će godine svaki dan sjati nešto kraće u pokušaju da smanje potrošnju energije usred krize troškova života u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zvijezde su napravljene od oko 300.000 LED žarulja izrađenih od recikliranog polimera, što je velika prednost za održivost, jer su 75% učinkovitije od standardnih žarulja.

Nakon Oxford Streeta, u narednim će se danima paliti rasvjeta i u ostatku grada; 8. studenog zasjat će Carnaby i Covent Garden, 9. studenog Regent Street i St. James, a nakon toga i sve ostale četvrti, ulice i trgovi. Dok mi nestrpljivo iščekujemo da i hrvatski gradovi zasjaje u božićnom duhu, u nastavku uživamo u fotografijama londonske čarolije.

Učitati još
Zatvori