Ljepote Hrvatske na Instagram profilima koje stvarno vrijedi pratiti

Ljepote Hrvatske na Instagram profilima
koje stvarno vrijedi pratiti

Instagram je nepresušno vrelo inspiracije bilo da se radi o modi, beauty proizvodima, uređenju interijera ili putovanjima. Često skrolajući Instagramom otkrijemo poznate i manje poznate lokacije koje, zahvaljujući predivnim fotografijama, odmah poželimo posjetiti. Osim što uživamo u predivnim prizorima, takve nam fotografije pomažu odlučiti na koju ćemo se idući destinaciju uputiti na izlet ili godišnji odmor. Savjeti autora fotografija su nam pritom i više nego dobrodošli jer iz prve ruke dobivamo njihov dojam i preporuke o određenom mjestu ili destinaciji.

Takvih ćete objava najviše naći na profilima travel blogera i profesionalnih fotografa specijaliziranih za travel fotografiju. Neki od njih su posvećeni isključivo promociji ljepota Hrvatske, a neki su, s obzirom na aktualnu situaciju, ljeto iskoristili za istraživanje i upoznavanje naše obale koju kroz svoje divne fotografije žele približiti ostalima. Bilo da samo želite uživati u prekrasnim prizorima svih kutaka naše zemlje ili tražite inspiraciju za iduće putovanje, u nastavku donosimo neke Instagram profile koje se stvarno isplati pratiti.

Simon Cerulean

Iza profila @simon_cerulean krije se Šime Modrić, hrvatski fotograf kojemu je priroda konstantna inspiracija. Njegov je profil prepun divnih fotografija prirodnih ljepota Hrvatske koje Šime posjećuje u slobodno vrijeme ili pored kojih prolazi između poslova. Posebno se ističu fotografije Dugog otoka, koji često posjećuje, kao i razne fotografije koje snima iz zraka.

Julien Duval

Možda ste u bespućima Instagrama već naletjeli na profil Juliena Duvala, francuskog fotografa čije fotografije ljepota Hrvatske osvajaju na prvi pogled. Julinen je prije 10 godina prvi put došao u Hrvatsku u koju se toliko zaljubio da je odlučio ovdje ostati i raditi. Na njegovom profilu pronaći ćete fotke iz svih dijelova Hrvatske, od Plitvičkih jezera preko Rovinja do Dubrovnika.

The nomad life

Iza profila @thenomad.life stoji jedna mlada Nizozemka hrvatskih korijena. Romana Tomljenović je svoj cijeli profil posvetila predivnim mjestima u našoj zemlji koje pokušava približiti Nizozemcima. Iako savjete i dojmove piše na nizozemskom pa vjerojatno ništa nećete razumjeti, na njenom profilu možete se svakodnevno diviti fotografijama na kojima je vječno ljeto.

Danijela Adler

Danijela Adler je turistički vodič i fotografkinja iz Pule kojoj je Istra nepresušna inspiracija. Kad vidite njene fotografije snimljene po istarskim gradovima i mjestima, odmah ćete se poželjeti tamo teleportirati. Od Pule i Rovinja do Motovuna i Grožnjana, kroz njen Instagram profil imate priliku virtualno proputovati našim najvećim poluotokom.

Putni kofer

Antonia Ivičevića je karantena u proljeće potaknula da pokrene projekt Putni kofer. Na istoimenom Instagram profilu Antonio nas tako posljednjih tjedana vodi uzduž i poprijeko Lijepe naše. Osim divnih fotografija, ovaj zaljubljenik u putovanja svojim pratiteljima dijeli i brojne savjete, neobične priče i razne informacije o mjestima i događajima koje je posjetio, a u njegovim starijim objavama možete pronaći fotke iz svih krajeva svijeta.

Father of Djordje

Marko Medić, odnosno Father of Djordje, jedan je od naših najpoznatijih travel blogera. Obišao je 41 zemlju, a najdraži grad mu je New York, kojemu se uvijek iznova vraća kad god ima priliku. A baš poput svih ostalih, i Marko je ovo ljeto stisnuo pauzu kad su putovanja u inozemstvo u pitanju i priliku iskoristio za istraživanje Jadrana. Posjetio je Hvar, Lastovo, Vis, Palagružu i Dubrovnik, a fotografije koje je snimio stvarno oduzimaju dah.

Oprrosti

Matea Bakarić uspješno spaja svoju ljubav prema fotografiji i putovanjima, a rezultat toga je Instagram profil @oprrosti i istoimeni blog. U fotografije koje je snimila ovog ljeta putujući hrvatskom obalom zaljubit ćete se na prvi pogled.

Timotej

Ako ste zaljubljenik u putovanja, teško da ste fulali profil fotografa Timoteja Goševa. Njegove prekrasne fotografije fokusirane na ljepote naše zemlje dijele se po svim mogućim Instagram profilima posvećenim putovanjima. Na njegovom profilu naići ćete na neke od najljepših fotki našeg mora, obale i otoka koje su toliko dobre da ponekad izgledaju gotovo nestvarno.

Domagoj Sever

Domagoj Sever još je jedno ime koje sigurno znate. Na profilu ovog višestruko nagrađivanog fotografa i travel blogera pronaći ćete pregršt divnih fotografija iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, kao i zlata vrijednih savjeta i informacija.

Foto: Julien Duval, Instagram

Učitati još
Zatvori