Upoznajte prirodne ljepote juga Hrvatske kroz vođene ture “Life & Ventures”

Upoznajte prirodne ljepote juga Hrvatske kroz vođene ture “Life & Ventures”

Ljepote Hrvatske možemo istraživati na mnogo različitih načina, od prirodnih ljepota, umjetničkih i kulturnih znamenitosti pa do gastronomskih užitaka – na koju god stranu krenuli ne možete pogriješiti. Mnogo je blogova i Instagram profila koje vode entuzijasti s ciljem da bi nam približili sve ono što nam naša zemlja pruža, a da ponekad na prvu nismo ni svjesni. Jedan od blogova koji obožavamo pratiti na Instagramu je i Life & Ventures. Sve je krenulo iz ideje da se prikažu ljepote samog juga Hrvatske, iz Ploča i okolice ovog lučkog gradića, koji pružaju sve od mora, rijeka i planina s netaknutom prirodom i ljudima koji ondje žive u skladu s njom.

Vođene ture za aktivan odmor

Kada krenete prema samoj jugu Hrvatske morate biti spremni na jedno – beskrajno uživanje u prirodnim ljepotama koji ovaj kraj obilježen utjecajem Neretve pruža. Ekipa koja stoji iza ovoga bloga, osim što će vam pokazati koliko ovaj kraj može biti predivan, nudi i izvrsno iskustvo adrenalinskog užitka u raznim aktivnostima kroz koje možete osjetiti onu istinsku ljepotu divljine. Hrvatska je zemlja predivnih ljepota, no ponekad ona istinska leži upravo u različitom kutu gledanja. Life & Ventures nude nezaboravna iskustva istraživanja netaknutih prirodnih krajolika, primjerice iz kayaka i to na području Makarske i Ploča. Vođene ture kroz predivna mjesta kao što su Baćinska jezera, Ušće Neretve Jezera Valley i Makarske rivijere upoznat će vas s ovim dijelom naše zemlje koji još uvijek stoji kao skriveni i neotkriveni dragulj. Osim kayakom, ove predivne lokacije možete otkrivati i kroz različite vođene penjačke, hiking i biciklističke ture, koje su koncipirane tako da se svatko može osjećati ugodno i prilagoditi ih svome tempu i vještinama.

Netaknuta priroda

Većina domaćih i stranih turista kada im se spomene Dubrovačko-neretvanska županija odmah pomisli na Dubrovnik, no ovaj kraj nudi doista mnogo neotkrivenih i zanimljivih lokacija koje će promijeniti vaše viđenje aktivnog odmora. Izlasci i zalasci sunca na ušću Neretve, opuštanje u hladu Baćinskih jezera ili pak poseban šarm Ploča, gradića koji odiše urbanom kulturom, a kojeg vješto okružuju predivne prirodne ljepote, nešto je što morate iskusiti.

Ugodni domaćini

Kraj je to u kojem su ljudi ljubazni, orijentirani na rad, nasmijanih lica i neopterećeni negativnim pritiscima prepucanih turističkih mjesta na ostatku naše obale. Ovdje ćete iskusiti pravi doživljaj odmora daleko od gužvi, a opet s pravom dozom aktivnosti koja će vas voditi ka prirodnim ljepotama koje ostavljaju bez daha. Na kraju dana gastronomska ponuda ovih krajeva, temeljena na načelima organskog uzgoja natjerat će vas da se zapitate zašto niste češće dolazili ovdje. Inspirirajte se predivnim fotografijama i uvrstite ovaj kraj na vašu to do listu za idealan godišnji odmor, a mi vam garantiramo da ćete se ludo zaljubiti.

Foto: Instagram (Life & Ventures)

Učitati još
Zatvori