Samo za hrabre: Let iznad alpskih livada čeličnim orlom
Samo za hrabre: Let iznad alpskih livada čeličnim orlom

Samo za hrabre: Let iznad alpskih
livada čeličnim orlom

Švicarska se od ostatka Europe  izdvaja fascinantnim krajolicima, mirnim okruženjem i kozmopolitskim gradovima.

Osim toga, ovdje su se smjestili i neki od najnevjerojatnijih krajolika u Europi, zahvaljujući veličanstvenim švicarskim Alpama. Čak i ako ne skijate ili ne planirate planinarenje u Alpama, samo gledanje u njih je dovoljno.

Gdje god završite u ovoj divnoj zemlji, vjerojatno ćete imati pogled na nešto fascinantno, bilo da se radi o valovitim brežuljcima, poljima za ispašu ili planinskim vrhovima prekrivenima snijegom. Za razliku od mnogih drugih zemalja, Švicarci uistinu cijene i čuvaju svoju zemlju, stoga naporno rade na njenom očuvanju, ali i na ponudi zanimljivih aktivnosti.

Grindelwald-First , let iznad alpskih nizina, Švicarska.jpg

Let ‘orlom’ u izletištu Grindelwald-First

Jednu takvu pronašli smo na 1,050 metara nadmorske visine u slikovitom švicarskom selu Grindelwald. Ovaj planinski biser ima što za ponuditi svim ljubiteljima zimskih aktivnosti kao i ljubiteljima adrenalina. Naime ovdje možete uživati u snježnoj idili na 214 kilometara skijaških staza te 300 kilometara ljetnih pješačkih staza,

Osim toga, u blizini se nalazi i planinsko izletište Grindelwald-First gdje možete doživjeti zbilja posebno iskustvo. Let orlom’ ili samostalni let iznad alpskih dolina. Naime jedna od najpopularnijih atrakcija u ovome izletištu jest adrenalinski let First Glider. Riječ je o konstrukciji koja podsjeća na orla, s četiri mjesta za putnike. Omotani sigurnosnim pojasevima, možete uživati u letu i pogledu iz ptičje perspektive na planinski krajolik i sve to brzinom do 83 km/h.

First Glider

First Glider se najprije vuče unatrag od Schreckfelda prema Firstu brzinom od 72 km/h, nakon čega ovaj čelični orao polijeće i ide rutom dugom 800 metara brzinom do 83 km/h. Kako izgleda let u ‘kandžama grabežljivca’ – pogledajte u videu. Ipak, postoje neki preduvjeti da biste uopće mogli iskusiti ovu avanturu: minimalna visina 130 cm, tjelesna težina: max. 125 kg.

First Flieger

Ako ste pak više za samostalni let, odlučite se za First Flieger – konstrukcija koja izgleda poput leteće sjedalice. Naime, postoje četiri odvojena ziplinea za četiri odvažna letača koja ne smiju težiti manje od 35 ili više od 125 kg. Razmišljate li o jednoj drugačijoj aktivnosti, osjetite prirodu iz druge perspektive. Poletite poput ptice i uživajte u pogledu jer na nekim mjestima lebdite i oko 50 metara iznad alpskih livada.

Učitati još
Zatvori