Donosimo zašto je Laponija savršena destinacija za posjetiti ovog prosinca

Donosimo zašto je Laponija savršena
destinacija za posjetiti ovog prosinca

Čarolija blagdana poseban je doživljaj kojem se veselimo svake godine, no ako želite doživjeti pravu zimsku idilu nema boljeg mjesta od Finske. U najsjevernijoj regiji Laponiji naići ćete na vjerojatno najljepše zimske prizore na svijetu. Ovdje se nalazi Rovaniemi i najpozatije božićno selo na svijetu, selo posvećeno Djedu Božićnjaku. Turisti ga obožavaju i dolaze iz cijelog svijeta kako bi se provozali u saonicama koje vuku sobovi, vidjeli gdje rade Djedovi pomoćnici, uživali u snijegu i ledenim radostima. Najveća atrakcija je, naravno, upoznavanje Djeda Božićnjaka kojeg možete posjetiti u njegovom uredu.

Jedna od prirodnih čarolija Laponije je polarna svjetlost. Nacionalni park Abisko u Laponiji nalazi se na poziciji gdje struje posebni vjetrovi koji sprečavaju stvaranje oblaka, to čini savršeno mjesto za promatranje čarobne polarne svjetlosti. Osim polarne svjetlosti, u Laponiji, sobove možete vidjeti na svakom koraku. Sobovi su svojevrstan simbol Laponije, a to i dokazuje činjenica da postoji više od 1000 farmi na kojoj se uzgajaju ove posebne životinje.

Neizostavna atrakcija je i dom Djeda Mraza. Selo Djeda Božićnjaka smješteno je tik do linije sjevernog polarnog kruga. Selo Djeda Božićnjaka sadrži muzej, trgovine, mali zoološki vrt, restorane i poštu u koju svakodnevno pristižu pisma iz svakog kutka svijeta. Selo Djeda Božićnjaka iznimna je turistička atrakcija koju svakako vrijedi posjetiti barem jednom u životu.

Ovog prosinca možete iskoristiti jedinstvenu priliku i iskusiti dom Djeda Božićnjaka uz svoje najmilije. Naime, agencija Globtour nudi priliku za posjet Laponiji. Kratko i slatko putovanje traje dva dana. Prvi dan je rezerviran za posjet Selu Djeda Božićnjaka. Nakon posjeta doma Djeda Božićnjaka ide se u grada Rovaniemi, grad koji leži na rubu Arktičkog kruga i ima čak osam različitih godišnjih doba, a svaki od njih ima specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Ostatak dana možete upotpuniti izletima poput odlaska na piknik ili ribolova na ledu. Drugi dan rezerviran je za vožnju saonicama koje vuku haskiji, a nakon druženja s haskijima možete posjetiti farmu sjevernih jelena koji su svojevrsni simbol Laponije.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori