Predivna jezera udaljena dva i pol sata od Zagreba idealna su za vikend putovanje

Predivna jezera udaljena dva i pol sata od Zagreba idealna su za vikend putovanje

@verbicsara

Petak je, što znači da vikend službeno može početi. Mnogi od nas s vremena na vrijeme dva slobodna dana u tjednu vole iskoristiti za kratki izlet u prirodu, a ako nemate ideju kamo otputovati ovog vikenda, imamo super prijedlog za jednodnevni izlet.

Laghi di Fusine na talijanskom ili Belopeška jezera na slovenskom nalaze se na sjeveru Italije, na granici Dolomita i Julijskih alpa. Od Zagreba su udaljena svega dva i pol sata pa su idealna destinacija za jednodnevni izlet. Ako razgledavanje jezera spojite s izletom na Kranjsku Goru koja je udaljena svega 13 kilometara ili s Bledom i Bohinjem koji su također vrlo blizu, možete isplanirati vikend putovanje s kojeg ćete se, uvjereni smo, vratiti puni dojmova.

Prizori kao s razglednice

@dracio

Laghi di Fusine sastoje se od gornjeg i donjeg jezera, a nalaze se na podnožju Mangarta, četvrtog najvišeg vrha Slovenije. Donje jezero okružuje gusta šuma, a cestom se zatim penjete do gornjeg jezera, gdje počinje uspon na Mangart. Jezera su predivna u svako godišnje doba, a zimi se površina smrzava pa cijeli krajolik mijenja izgled, zbog čega izgleda još šarmantnije. Pogled na jezero i planinu prekrivenu snijegom čini pravu alpsku razglednicu i prizor za uživanje i sjećanje.

@take.you.to

Inače, valja spomenuti da se 15 minuta vožnje od jezera smjestio gradić Tarvisio s istoimenim skijalištem pa ako tražite vikend destinaciju za skijanje, eto još jednog prijedloga. Radi se o malenom skijalištu s prekrasnim pogledom na tromeđu Italije, Slovenije i Austrije, s ukupno 32 kilometra ski staza. Naravno, skijati možete i na Kranjskoj Gori koju smo gore već spomenuli. U svakom slučaju, opcija je mnogo, a za koju god se odlučite, nećete pogriješiti i kući ćete se vratiti puni dojmova i lijepih uspomena.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori