Jeste li znali da se više ne smijete kupati u NP Krka?

Jeste li znali da se više ne
smijete kupati u NP Krka?

Prizori i fotografije kupanja na čuvenom Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka odlaze u povijest. Naime, od 1. siječnja 2021. kupanje na toj poznatoj lokaciji više nije moguće. Skradinski buk je najposjećenija lokacija u nacionalnom parku, a zabranom kupanja nastoji se očuvati priroda, ali i smanjiti stradavanje posjetitelja.

Ipak, ukoliko se tijekom vrućih ljetnih dana poželite osvježiti u rijeci Krki, to vam je dopušteno na posebno označenim i za to predviđenim mjestima. To su tri plaže uz Visovačko jezero i podno Roškog slapa, inače tradicionalna kupališta domicilnog stanovništva.

Lipanj u NP Krka

NP Krka jedno je od omiljenih destinacija za jednodnevne izlete, pogotovo tijekom ljetnih dana. Ako ga planirate posjetiti u narednim danima, dobro je znati da do kraja lipnja vrijedi promotivna akcija “Upoznajte gornji tok rijeke Krke”.

Spomenuta akcija kupnjom ulaznice za Roški slap omogućuje posjet svim lokalitetima na srednjem i gornjem toku Krke: Visovačkoj kući Kuželj, Oziđanoj pećini, Burnumu, manastiru Krka i Eko-kampusu Krka u Puljanima, kao i brojnim poučno-pješačkim stazama.

Ulaznica za Roški slap iznosi 100 kn za odrasle, a 55 kn za djecu od sedam do osamnaest godina. Djeca do navršenih sedam godina ne plaćaju ulaz.

Kako provesti dan u NP Krka, pročitajte ovdje.

Foto: Pixabay, Unsplash

Učitati još
Zatvori