Bajkovite planinske kuće za odmor u francuskim Alpama

Bajkovite planinske kuće za odmor
u francuskim Alpama

Iako je skijaška sezona već započela, još će neko vrijeme biti idealno za posjet planinskim vrhovima diljem Europe i uživanju u čarima zime. Ključni faktori pri odabiru destinacije danas su nešto drugačiji nego što su bili prije. Sve se više pažnje posvećuje trendi destinacijama kao i samom smještaju, a od luksuznih hotela u zadnje su vrijeme popularniji chalets, odnosno planinske kućice tipične za alpska područja, najčešće drvene i smještene u prirodi. Odlazite li na zimovanje s obitelji ili prijateljima, s malom ili velikom grupom ljudi – u svakom slučaju potrebno je organizirati smještaj u kojemu će se svako osjećati maksimalno opušteno i ugodno. U jedno smo sigurni, s odmorom u francuskim Alpama nikada nećete pogriješiti, a smještaj u Hip Hideouts chalets bi vas jednako tako mogao očarati.

Val d’Isère, Francuska

Ovaj svjetski poznati skijaški resort nalazi se u francuskim Alpama, u blizini granice s Italijom. Smješten je na 1800 metara nadmorske visine i sastavni je dio ski područja Espace Killy s 300 km staza. Zahvaljujući glečerima i nadmorskoj visini, skijaška sezona ovdje traje skroz da svibnja. Jedan od najljepših skijaških gradića, Val d’Isère, zadržao je svoj šarm, uske uličice i prepoznatljive kamene kućice. Gastronomska ponuda vrlo je bogata i raznolika, a ukoliko se nađete tamo, svakako preporučamo da isprobate specijalitete od sira, fondue i raclette. Skijaške staze i žičare vrlo su dobro označene, a zadovoljiti će baš sve, od početnika do najiskusnijih skijaša i snowbordera.

Smještaj u Hip Hideouts

Hip Hideouts grupacija je koja na području Val d’Isère nudi luksuzan smještaj u planinskim kućama i hotelima. Najveća prednost njihove ponude jest što sami odabirete ono što želite; za vas se na odmoru mogu brinuti profesionalni tim kuhara, domaćin i vozači, no ukoliko želite privatnost možete odabrati opciju da ste u potpunosti prepušteni sebi. U kućicama mogu boraviti grupe od 4 pa sve do 20 ljudi, a ovisno o potrebama i željama njihov će vam tim pomoći odabrati smještaj i savršenu lokaciju. U 15 različitih kućica u kojima možete biti smješteni kriju se brojna iznenađenja, u nekima su unutarnji bazeni i hidromasažne kade od cedrovine, prostrane dnevne sobe, drvene terase s pogledom na planine, a sve to u neposrednoj blizini skijališta. Štoviše, do nekih se kućica može doći direktno sa staza, na skijama!

Osigurana su parkirna mjesta ili neposredna blizina garaža, opcije vozača kao i prostori za odlaganje skijaške opreme. Smještaj u planinskim kućicama, naravno, ne odgovara svima, a Hip Hideouts zbog toga brine o svim kriterijima i potrebama svakog gosta. Iako su smješteni u Val d’Isèreu, osiguravaju hotelski smještaj na nekoliko popularnih lokacija u francuskim Alpama kao što su Courchevel, Meribel, Avoriaz i Val Thorens.

Dodatne značajke koje se nude su kamini s vatrom na otvorenom te vanjske saune i hidromasažne kade s pogledom na planine.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori