Zašto je Kairo jedan od najzanimljivijih i najživopisnijih gradova na svijetu?
Zašto je Kairo jedan od najzanimljivijih i najživopisnijih gradova na svijetu?

Zašto je Kairo jedan od najzanimljivijih i
najživopisnijih gradova na svijetu?

Egipat je popularna turistička destinacija zbog svoje bogate povijesti, kulture i drevnih znamenitosti. Međutim, Egipat nudi više nego što biste očekivali. Ova zemlja također ima nestvarno lijepo more, prekrasne plaže, krasi ju izvanredna arhitektura i veličanstveni krajolik, što ju čini pogodnom destinacijom za razne vrste putovanja.

Kairo

Egipat – zemlja drevne kulture

Egipat je najpoznatiji po svojim drevnim spomenicima, kao što su piramide u Gizi, sfinge, hramovi i grobnice u dolini kraljeva. Ovi spomenici stari nekoliko tisuća godina predstavljaju veliki dio svjetske povijesti i kulture. Mnogi turisti dolaze u Egipat kako bi vidjeli ove drevne spomenike uživo i naučili više o egipatskoj povijesti.

Vožnja rijekom Nil

Na svom putovanju u ovu zemlju obavezno svratite do glavnog grada. Kairo se nalazi na obali rijeke Nil, koja prolazi kroz grad i čini ga jednim od najzanimljivijih i najživopisnijih gradova na svijetu te jedinstvenim mjestom za posjet.

Krstarenje rijekom Nil sjajan je način da vidite znamenitosti Kaira iz druge perspektive i provedete dan u romantičnom, opuštajućem i slikovitom istraživanju grada.

Otkrivanje tajni piramida

Osim vožnje rijekom, jedna od stvari koje morate doživjeti jest Giza i posjet piramidama. Naime, Velika piramida (Keopsova piramida) jedna je od Sedam svjetskih čuda, a ujedno i najveća i najstarija od tri piramide. Mističnost, egzotičnost i rituale starog Egipta doživjet ćete upravo ovdje.

Egipatski muzej – dom najveće svjetske zbirke egipatskih artefakata

Povijest je sačuvana i u Egipatskom muzeju u Kairu. Dom je to najveće zbirke drevnih egipatskih artefakata na svijetu, uključujući Tutankamonovo blago. To je mjesto koje moraju posjetiti svi zainteresirani za povijest i kulturu starog Egipta.

Prošećite poznatom tržnicom i uživajte u pogledu na grad

Sigurni smo da ćete s ovog putovanja poželjeti nešto ponijeti za uspomenu. Što je bolje od šetnje jednom od poznatijih tržnica? Khan El-Khalili tržnica je koja datira iz 14. stoljeća, a savršeno oslikava živopisnu lokalnu kulturu.

Tragate li za savršenim panoramskim pogledom na grad, istražite srednjovjekovnu tvrđavu Citadelu Salah El Din. Dao ju je sagraditi muslimanski vladar Salah El Din u 12. stoljeću, a s nje se pruža nezaboravan pogled na Kairo.

Istražite povijest i kulturu

Želite li naučiti nešto više o egipatskoj povijesti i kulturi, svakako posjetite džamiju Al-Azhar. To je jedna od najstarijih džamija u Kairu i smatra se jednom od najvažnijih vjerskih institucija.

Iako se na ovako dalek put nije lako odvažiti, Egipat će vas sigurno oduševiti sa svim svojim pričama i ljepotama koje skriva i čuva već tisućljećima.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram (@mariefeandjakesnow)

Učitati još
Zatvori