Journal vodič: Donosimo vam nekoliko razloga zašto biste trebali posjetiti Marakeš
Journal vodič: Donosimo vam nekoliko razloga zašto biste trebali posjetiti Marakeš

Journal vodič: Donosimo vam nekoliko razloga zašto biste trebali posjetiti Marakeš

Ukoliko volite putovati, pratite modu i jednostavno, ljubitelj ste lijepih stvari, onda je Marakeš vaša idealna destinacija. Smješten u jugozapadnom dijelu Maroka u samom podnožju planine Atlas, nalazi se ovaj Crveni grad, koji kada jednom posjetite, zaljubit ćete se za sva vremena. Spoj zapadnoeuropskog duha i arapske tradicije odiše starim ulicama koje krase nevjerojatne fasade i popularni rijadi, ostavit će vas bez daha.

Vodič kroz Marakeš

Jardin Majorelle a.k.a.YSL muzej

Za Jardin Majorelle kažu da je najljepši marokanski vrt, a poznavatelji mode odmah će reći da je to dom YSL muzeja. Djelo je orijentalnog umjetnika Jacques Majorelle-a i datira iz 1923. godine. Nešto kasnije ga je otkrio, zavolio, a potom i obnovio čuveni dizajner Yves Saint Lauren, koji je toliko obožavao ovo mjesto da je kasnije njegov pepeo posut upravo po ovom vrtu.

Hotel La Mamounia

Nekadašnja palača, a danas luksuzni hotel koji je već tri godine zaredom proglašavan za najbolji hotel na svijetu. Već čitav jedan vijek svjedoči povijesti ovog grada, a sada je obavezna stanica za kratki predah uz marokanski čaj. Ukoliko se nađete ovdje, spremite svoje kamere, jer ćete orijentalni dizajn morati zabilježiti.

Bacha Coffee

Kada odete u Marakeš, morate popiti kavu na istom mjestu gdje su je nekada pili Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill i Charlie Chaplin. Priča o kafeteriji počinje prije 100 godina u medini ovog grada, a danas je globalni brend širom Azije i Europe.

Riadi (Be Marakesh i Palais-Calipau)

Rijadi su autentične tradicionalne marokanske kuće danas pretvorene u raskošne smještaje kao iz 1001 noći. Ovaj tip smještaja može se pronaći samo u Maroku, a pravi je izbor za sve koji vole odsjedati u hotelima u duhu destinacije. Neki od takvih rijada su Riad Be Marakesh  i Riad Palais-Calipau koje The Bali Challenge agencija ima u svojoj ponudi.

Secret Garden

Još jedan monumentalan vrt arapsko-andaluzijskog dizajna, a krasi ga raskošna palača koja je za sve ljubitelje istočnjačke arhitekture nezaobilazna lokacija. U proteklih nekoliko vijekova ovaj vrt bio je mjesto susreta najvažnijih političkih ličnosti, a upravo u njemu su se pravili tajni dogovori, zbog čega i nosi naziv Tajni vrt.

Bali Challenge

Vodič kroz Marakeš omogućila nam je turistička agencija Bali Challenge koja osim Maroka, u svojoj ponudi ima još egzotičnih destinacija poput Balija, Zanzibara i Šri Lanke. Bali Challenge agencija svoje aranžmane zasniva na autentičnim smještajima u duhu odabrane destinacije koji dodatno doprinose vašem cjelokupnom iskustvu. 

Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori